Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 092 kJ /
739 kcal
Bílkoviny11,66 g
Tuky62,97 g
Vláknina0,90 g
Cholesterol 174 mg
Sodík 87 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy30,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo s olejem rozpustíme v nepřilnavém hrnci, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání jí osmažíme na světlou jíšku. Kdo chce, může nejprve na másle osmažit dosklovata drobně pokrájenou cibuli a až na ní dělat jíšku. Krok 2: K té pak přilijeme smetanu na vaření (nebo ke šlehání) a vývar dle potřeby, abychom vařením dosáhli hustoty omáčky jaká nám vyhovuje. Osolíme, přisypeme pokrájené očištěné česnekové výhonky, ze kterých jsme odstranili květenství a vaříme do jejich změknutí na skus (10 - 15 minut) za častého míchání. Krok 3: Omáčku dochutíme cukrem a octem, provaříme a podáváme s vařenými bramborami a vařeným vejcem či plátkem uzeného nebo vařeného hovězího masa. Krok 4: Dochucení je individuální, já dávám zhruba 1,5 lžíce cukru + ocet po necelých lžičkách do požadované chuti. Máme rádi výraznější sladko-kyselou chuť. Krok 5: Do omáčky můžeme přidat trochu čerstvého tymiánu nebo nasekaný kopr.

Zveřejněno 2. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OnrE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OnrE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
omacka z cesnekovych vyhonku, bešamelova omacka top recept, špagety s česnekovými výhonky, bešamelová omáčka s česnekem, recepty bešamelová omáčka

Suroviny:
výhonky česnekové, máslo, olej, mouka hladká, smetana na vaření, vývar, sůl, cukr krupice, ocet

Přidat fotografie receptu