Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tradiční italské jahodové tiramisu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MrsGizmo

Snadný

Doba přípravy 1 hodina + 4 hodiny na ztuhnutí

1 hodina + 4 hodiny na ztuhnutí

Suroviny

Porce: 8-10 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 555 kJ /
850 kcal
Bílkoviny32,34 g
Tuky35,18 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 813 mg
Sodík 343 mg
Sůl0,73 g
Sacharidy95,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozklepneme vejce do dvou různých misek, zvlášť bílky a zvlášť žloutky. Do každé misky přidáme polovinu cukru a vyšleháme. Žloutky s cukrem a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nevznikne hustší kaše, bílky vyšleháme s cukrem a citronovou šťávou do pevného sněhu. Do žloutků vmícháme mascarpone, ušlehanou smetanu a poté začneme do směsi postupně přidávat sníh. Opatrně, aby krém zůstal nadýchaný. Krok 2: Připravíme pekáček (nebo jinou nádobu), na dno naskládáme piškoty, namočené v sirupu s vodou. Na piškoty naneseme polovinu krému, poklademe plátky jahod a další vrstvu namočených piškotů. Opět naneseme krém a jako finále ozdobíme na plátky nakrájenými jahodami. Můžeme postrouhat bílou čokoládou, posypat nasekanými pistáciovými oříšky nebo ozdobit lístky máty. Krok 3: Vložíme do ledničky a necháme ztuhnout cca 3-4 hodiny. Nejlépe připravit večer a nechat ztuhnout přes noc. Dobrou chuť...

Zveřejněno 13. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční italské jahodové tiramisu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vBG8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční italské jahodové tiramisu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vBG8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jahodové tiramisu, prave italske tiramisu ztuhnuti, tradiční recepty

Suroviny:
mascarpone, cukr, vejce, jahody, šťáva citronová, smetana, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu