Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ernstbrunnerský jablkový moučník

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 220 kJ /
4 355 kcal
Bílkoviny70,50 g
Tuky142,95 g
Vláknina36,24 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 540 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy636,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s kypřícím práškem, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce, změklé máslo, lžíci mléka a zpracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut chladit. Krok 2: Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na tenké plátky. Do hrnce dáme lžíci másla, přidáme nakrájená jablka, med, skořici, rum a rozinky a chvíli vše podusíme skoro doměkka. Krok 3: Připravíme krém: z 250 ml mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink, stáhneme ho z ohně, vmícháme žloutky a do ještě horkého vmícháme rum a tuhý sníh z bílků. Krok 4: Těsto vyválíme na 3 mm silnou placku, pomocí válečku ho opatrně přeneseme na menší plech, propícháme ho na několika místech vidličkou a při 200°C ho asi 10 minut necháme péct. Těsto nesmí zhnědnout.
Předpečené těsto vyndáme z trouby, potřeme ho podušenými jablky a navrch rozetřeme připravený krém.
Povrch posypeme mandlovými lupínky, které můžeme nasypat i na jablka pod krém.
Plech vrátíme do trouby a ještě asi 20-25 minut dopékáme.
Moučník necháme před podáváním dobře vychladit.

Zveřejněno 17. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ernstbrunnerský jablkový moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5pNY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ernstbrunnerský jablkový moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5pNY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Aká nepovšimnutá krása! Môžem sa spýtať na pôvod - ten názov múčnika? Ernst Brunner = švédsky spisovateľ (google a wiki). :-8

Tématické fráze:
jablkovy moucnik, jablkové moučníky, top recepty moučníky z jablek, recepty moučníky s jablky, moučník s jablky, moučníky s jablky, recepty na moučníky s jablky, jablkový moucniky, recepty moučník s s jablky, bílkový moučník s jablky, recepty na jablkové moučníky, jablkový moučník top recepty.cz, moučniky z jablek recepty, 80 g cukru nasypat na plech, moucnik s jablky a cokoladou, nové recepty na moučníky z jablek, piškot s podušenými jablky

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, mléko, jablko, máslo, med, skořice, rum, rozinky, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, rum, vejce, lupínky mandlové

Přidat fotografie receptu