Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahody naložené v rumu

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 104 kJ /
3 610 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy572,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahody odstopkujeme, opláchneme vodou a necháme řádně okapat. Krupicový a vanilkový cukr smícháme dohromady. Krok 2: Jahody překrojíme na poloviny a společně s cukrem vrstvíme do sklenic na šroubovací víčko. Každou vrstvu zalijeme rumem, jahody musí být nakonec zcela ponořené. Krok 3: Naplněné sklenice zavíčkujeme a uložíme na cca 2 měsíce do chladnějšího prostředí, např. do sklepa, kdo má. Občas sklenice otočíme dnem vzůru, aby se rychleji rozpustil na dně usazený cukr.

Zveřejněno 21. 6. 2018

Poznámka autorky Merylas

Jahody v rumu jsem začala dělat teprve nedávno, ale zachutnaly nám. Většinou je používám na přelití vanilkové zmrzliny a doplním šlehačkou. Děti dostávají jahodový kompot :-) Jahody zůstavají pevné a vydrží až do nové sklizně.

Zdroj: milujivareni.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahody naložené v rumu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VxLX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahody naložené v rumu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VxLX

Tématické fráze:
jahody v rumu, recepty z jahod, naložený višně, jahody vrrumu, naložený kokosem, jahody s rumem recept, naložené višně v rumu, jahody sklenice rumem, jahody v rumu, jahody recepty

Suroviny:
jahody, cukr krupice, cukr vanilkový, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu