Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory cibuláčky z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 997 kJ /
477 kcal
Bílkoviny9,20 g
Tuky11,84 g
Vláknina21,04 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 516 mg
Sůl3,00 g
Sacharidy77,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Brambory na 0,5 cm silné plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek prolisujeme.
Slaninu nakrájíme nadrobno a dáme ji společně s kmínem do papiňáku (tlakového hrnce) na rozehřátý olej restovat do zrůžovění. Krok 2: Poté přidáme cibuli a necháme mírně zezlátnout. Dále přidáme brambory, prolisovaný česnek a worcestrovou omáčku. Promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum necháme pozvolna vařit 4 minuty. Hrnec odstavíme bokem, necháme cca 3 minuty dojít a po uvolnění tlakového ventilu hrnec otevřeme. Krok 3: Brambory podle potřeby osolíme, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.
Je to vhodná příloha k různě upravenému masu, ale hodí se i jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.

Zveřejněno 25. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory cibuláčky z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OnNr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory cibuláčky z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OnNr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Anna Kocikova:
Především máte mou poklonu za vaření BRAMBOR v tlakáči :-K
K jídlu mám spíše intimní vztah:-D a rád se s ním mazlím i při vaření :-)
***
Nevím jaký máte worcester, já používám originál. V nuancích se patrně liší, ale grund by měl být podobný:-)
Asi ale máme půnebí v různém provedení..., neb já vložit do úst jídlo z cca půl kila brambor a 4:-! PL worcesteru (tedy co zemák, to 1PL tekutého koření), tak to se mnou sekne a bude pokoj, že:-D
No, ale k čemu je mi recept, kde je klíčová surovina nahrazena vodou? :-O To mi úplně stačí tento: https://www.toprecepty.cz/recept/40162-dusene-bram... :-)

casino: Děkuji za názor:-KWorcester používám obyčejný od mammity,ale rozhodně ho tady jako klíčovou surovinu neuvádím.Je to jen dochucovadlo.
Možná se Vám zdá,že jídlo musí být přesolené,ale není.4 lžíce worc. na dušenou cibuli(cca 300g)která je dost sladká+500g brambor není zase tak velké množství.Ale jak píšete,asi máme to patro v ústech každý jiné:-)

Můžete prosím do postupu doplnit v kterou chvíli se do papiňáku přidávají brambory? Je tam jenom na začátku, že se brambory nakrájí na 0,5 cm plátky a dál už o bramborách není zmínka, až pak na konci, že se osolí a podávají. Asi po orestování slaniny, kmínu, cibule atd., že? Recept se mi líbí, ráda ho vyzkouším.

casino: Worcester nahradit vodou?Ano i 4 PL obyčejné vody udělají za pár minut spolu s ostatními surovinami chutnou šťávu.Ne každý má worcester rád:-)

Zobrazit 9 starších odpovědí

Tématické fráze:
brambory v papiňáku, brambory z papiňáku, recept v papiňáku, recepty z papiňáku, brambory pecene v papiňáku, recept na brambory v papiňáku, vareni brambor v tlakaci, pokrmy z papinaku, cibuláčky s brambory, brambory cibulacky

Suroviny:
brambory, cibule, česnek, slanina anglická, olej, omáčka worcesterová, kmín celý, pepř mletý, sůl, pažitka

Přidat fotografie receptu