Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát z čerstvé zeleniny

Tradiční příloha svátečních a zejména těch vánočních dnů. Bramborový salát má mnoho různých podob. V tomto receptu k uvařeným bramborám přidáme v octové vodě vařenou kořenovou zeleninu. Dochutíme okurkami, cibulí a hořčicí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Dominik22 Dominik22

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 196 kJ /
286 kcal
Bílkoviny8,52 g
Tuky0,94 g
Vláknina16,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 222 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy53,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začneme tím, že dáme uvařit brambory ve slupce. Až budou brambory uvařené a vychladlé, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: Mrkev oloupeme, stejně tak petržel a celer a poté je nakrájíme na malé kostičky a dáme do hrnce s osolenou vodou a lžící octu. Vaříme cca 30 minut. Mezitím nakrájíme kyselé okurky taktéž na malé kostičky a cibuli najemno. Krok 3: Až budeme mít zeleninu uvařenou, scedíme ji a necháme chvilku okapat. Poté všechnu nakrájenou a uvařenou zeleninu přidáme k bramborám. Přidáme sůl a pepř, trošku láku z okurek, majonézu, jednu lžičku hořčice a promícháme. Hotový salát dáme odležet do ledničky. A poté podáváme jako přílohu.

TIP: Nejlepší recepty na oblíbené řízky

Zveřejněno 26. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový salát z čerstvé zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WyYx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový salát z čerstvé zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WyYx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Vždy dělám salát z čerstvé zeleniny, kterou vařím zvlášť a vývar použiju na cokoliv. Dali jsme si k tomu kuřecí stehenní řízek. S dovolením jsem přidala foto.

Mrkva, petržlen, zeler ak sa uvaria - už predsa nie sú čerstvé. A toto je predsa normálny klasický postup, nerozumiem, prečo sa zdôrazňuje tá čerstvosť v názve.

Dominik22: Vďaka za odpoveď.

Zobrazit 3 starší odpovědi

"Bramborový salát z čerstvé zeleniny" (... Vaříme cca 30 min.)
No, pokud by se mrkvička a petržel (příp. i celer) nastrouhala nahrubo, tak by to patrně šlo i z čerstvé zeleniny, že :-)

Tématické fráze:
brambotový salát z čerstvé zeleniny, bramborový salát s čerstvou zeleninou, recept na salát z čerstvé zeleniny, bramborový salát s čerstvou se zeleninou, bramborovy se zeleninou, salát z čerstvé zeleniny s bramborem, salát z čerstvé zeleniny, salat scertve zeleniny averenych brambor

Suroviny:
brambory, mrkev, celer, petržel, okurky sterilované, majonéza, sůl, pepř mletý, ocet, cibule, hořčice plnotučná

Přidat fotografie receptu