Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém Panna Cotta s ovocem

Klasický italský dezert připravíme ze smetany, želatiny a vanilky. Jeho příprava je velmi snadná. Jemnou smetanovou chuť tohoto dezertu zkombinujeme s džemem a čerstvým ovocem podle naší chuti.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dextra

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chlazení

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 795 kJ /
907 kcal
Bílkoviny14,00 g
Tuky55,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy89,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nechte změknout ve studené vodě listy želatiny. Krok 2: Vanilkový lusk rozkrojte podélně, dřeň nožem vydlabejte a dejte do hrnce s vodou. Krok 3: K ní přidejte smetanu, cukr a přiveďte k varu. Poté nechejte směs zchladnout. Krok 4: Želatinu vymačkejte a nechte rozpustit ve smetaně a cukru. Krok 5: Vytáhněte vanilkový lusk a směs nalijte do skleniček. Krok 6: Dejte na noc do lednice ztuhnout. Krok 7: Před servírováním krém ozdobte vrstvou džemu a na ně položte pokrájené čerstvé ovoce.

TIP: Jak připravit panna cottu

Zveřejněno 6. 7. 2009

Poznámka autora dextra

Džem můžeme dát také na dno skleniček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krém Panna Cotta s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZKE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krém Panna Cotta s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZKE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

:yes::yes::yes::yes::yes:

Vypadá to lákavě:-p

Poprvé se setkávám s tím, že se lusk dá do vody. Já ho dávám do vařícího mléka (nebo cukru samozřejmě jo i do diacukru!!!!)Jinak fotka je velice inspirativní ;-):-p

Panna Cotta vypadá perfektně:yes: úplně se mi sbíhají sliny:-p Ráda bych to o víkendu vyzkoušela, tak mám ještě pár otázeček, nerada bych to pokazila;-) Kolik asi se dává té vody na namočení vanilkového lusku? Tou smetanou je myšlena smetana ke šlehání nebo normální na vaření? Jo a ještě poslední, která se přímo netýká receptu....:-)...Dextro ty pracuješ někde v restauraci?

Znám ten název, ale nevěděla jsem, co si mám za tím představit. Vypadá to LUXUSNĚ !!! Dextra - :yes::yes::yes: +;-)

No, jestli to chutná tak skvěle jak to vypadá, tak klobouk dolů :yes:. Určitě vyzkouším :-p.

nádherné nazdobené - vypadá velmi chutně, ukládám k ozkoušení:yes:

panna je jediny mucnik ktory som schopna zjest u taliana...najradsej mam ked je poliata rozpustenym karamelom. nikdy som sa nezamyslela, ze ako sa to vlastne robi....neviem ako chuti dextra tvoja, ale myslim, ze vo vseobecnosti sa nemoze velmi odlisovat od tej co som jedla a tak davam spokojne plusik.

Robievam,je to výborné:yes::yes:

Tématické fráze:
pana cotta, panacotta, panna cotta recept, panna cotta, recept na pana cotta, recept na panacottu, pan cotta, pannacotta recepty, panna cota, pannacotta, pana cota, recept panacotta, recepty pana cotta, pana cotta recept, pana cota recept, recept pannacotta, recept panna cotta, krém s ovocem, pannacotta recept, panacota

Suroviny:
smetana, cukr, želatina, lusk vanilkový, ovoce, marmeláda

Přidat fotografie receptu