Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Qasháky ala Babilon- kvašáky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cvrnda cvrnda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Okurky očistíme, sklenice řádně umyjeme a víčka taky (ne oční, ale na sklenice!!!).
Okurky napícháme vidličkou (stačí 3x z jedné a 3x z druhé strany) a naklademe do sklenic.
Přidáme do každé sklenice dvě kolečka křenu a dva stroužky česneku. Krok 2: Připravíme nálev - množství dle potřeby, poměr je 40 gramů soli na jeden litr vody.
Pořádně rozmícháme a zahřejeme (ne do varu, stačí cca 70 stupňů Celsiových). Krok 3: Teplý nálev nalijeme do sklenic a pořádně uzavřeme. Chladnutím se víčka ještě přicucnou.
Necháme v komoře či chladné spižírně odstát minimálně 3 týdny .
Poté dle libosti žereme. Mělo by to vydržet dlouho...

Zveřejněno 17. 7. 2018

Poznámka autora cvrnda

Omlouvám se za slovník a název, ale chtěl jsem předat recept přesně dle autora.

V závorce je, co jsem přidal já.

Vydrží do další sezony, ale po otevření pro rychlé zpracování.

Dal jsem do menších sklenic a použil malé nakladačky, zůstaly křupavé i po roce skladování.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Qasháky ala Babilon- kvašáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/knzE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Qasháky ala Babilon- kvašáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/knzE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

není to kvašák v pravém slova smyslu, ale je třeba zkusit:-);-)

"Qasháky ala Babilon- kvašáky"
Vždycky jsem si myslel, že kvašáky se dělají z přerostlých oharků a ne z nakladaček, natož malých (viz poznámka)
No, podle názvu kvašáky, ale podle "...do sklenic a pořádně uzavřeme." spíše časované pumy, že ;-) pokud se "to" tedy začne chovat podle názvu, že :-D

hospodyne:
Aha:-!
A já si dycky řikal, vodkaď tak brzo beró oharky:-O:-O
No a zatím jsme baštili qašáky s fósama :-D:-D:-D

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
pomer vody a soli na kvašáky, skladování kvašáků, uchování kvašáků, kvašáky z jižní moravy, kvašáky recept, kvašáky, okurková pout bzenec, postupně přidávat okurky na kvašáky, prave kvašáky, domaci kvasaky uchovani, kvašáky za studena, pomer soli a vody na kvasaky

Suroviny:
okurka čerstvá, česnek, křen, sůl, voda,

Přidat fotografie receptu