Postup přípravy
Okurky napícháme vidličkou (stačí 3x z jedné a 3x z druhé strany) a naklademe do sklenic.
Přidáme do každé sklenice dvě kolečka křenu a dva stroužky česneku. Krok 2: Připravíme nálev - množství dle potřeby, poměr je 40 gramů soli na jeden litr vody.
Pořádně rozmícháme a zahřejeme (ne do varu, stačí cca 70 stupňů Celsiových). Krok 3: Teplý nálev nalijeme do sklenic a pořádně uzavřeme. Chladnutím se víčka ještě přicucnou.
Necháme v komoře či chladné spižírně odstát minimálně 3 týdny .
Poté dle libosti žereme. Mělo by to vydržet dlouho...
Zveřejněno 17. 7. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Qasháky ala Babilon- kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knzE
Moje poznámka
Qasháky ala Babilon- kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knzE
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 13 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 11 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 11 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 14 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 14 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 15 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
pomer vody a soli na kvašáky,
skladování kvašáků,
uchování kvašáků,
kvašáky z jižní moravy,
kvašáky recept,
kvašáky,
okurková pout bzenec,
postupně přidávat okurky na kvašáky,
prave kvašáky,
domaci kvasaky uchovani,
kvašáky za studena,
pomer soli a vody na kvasaky
Suroviny:
okurka čerstvá,
česnek,
křen,
sůl,
voda,
Komentáře (7)