Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špendlíkový koláč s vůní perníku

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 712 kJ /
3 038 kcal
Bílkoviny69,08 g
Tuky138,84 g
Vláknina32,40 g
Cholesterol 666 mg
Sodík 311 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy330,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve v míse smícháme tekuté ingredience - jogurt, vejce, olej a rum.
Pak přimícháme vše sypké - cukry, mouku smíchanou s perníkovým práškem a kořením a kakao.
Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté koláčové formy. Krok 2: Špendlíky přepůlíme, vyjmeme pecku a řeznou stranou naklademe na těsto. Krok 3: Změklé máslo smícháme s cukrem, moukou smíchanou s perníkovým práškem a kakaem a utvoříme drobenku. Drobenku nasypeme rovnoměrně na koláč.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 35 minut.
Před podáváním necháme koláč dobře vychladnout.

Zveřejněno 18. 7. 2018

Poznámka autorky Angel 666

Místo špendlíků by se do koláče daly použít švestky nebo slívy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špendlíkový koláč s vůní perníku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EMN0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špendlíkový koláč s vůní perníku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EMN0

Marie

Tématické fráze:
špendlíkový koláč, koláč ze špendlíků, špendlíkové řezy

Suroviny:
jogurt bílý, vejce, olej slunečnicový, rum, cukr třtinový, cukr vanilkový, mouka hladká, kakao, prášek do perníku, koření do perníku, máslo, cukr moučkový, mouka polohrubá, prášek do perníku, kakao, špendlíky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu