Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staropražské obložené hovězí s vaječnou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 930 kJ /
1 417 kcal
Bílkoviny187,98 g
Tuky67,78 g
Vláknina8,01 g
Cholesterol 871 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,26 g
Sacharidy9,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu přivedeme k varu, vložime maso (můžeme ho svázat provázkem aby drželo tvar a lépe se krájelo), koření, zeleninu a pomalým varem uvaříme doměkka.
Maso vyjmeme z vývaru a necháme zchladnout. Krok 2: Do nádoby na mixování vloźime oloupaná vejce uvařená naměkko, přidáme hořčici, přilijeme olej a ponorným mixerem připravíme omáčku krémové konzistence. Dochutíme solí a vmicháme kapary. Krok 3: Na taliře rozdělíme maso nakrájené na plátky, obložime okurkami, řepou a doplníme omáčkou.
Podáváme s pečivem.

Zveřejněno 21. 7. 2018

Poznámka autorky maris

Ještě by na talíři měly být nakládané hříbky, ale ty bohužel nemám.

Ve staré Praze asi neznali dijonskou hořčici, to jsem si upravila podle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staropražské obložené hovězí s vaječnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4opn

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staropražské obložené hovězí s vaječnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4opn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Velmi bych se přimlouvala nechat maso vystydnout ve vývaru. Rozdíl v chuti i konzistenci je docela velký. Dobře připravené vařené hovězí je vždycky lahůdka - a s touhle vaječnou omáčkou:yes:

to vypada moc dobre :) musim vyzkouset

Tématické fráze:
hovězí maso varene s dijonskou omackou, hovězí plátky s vaječnou omáčkou

Suroviny:
maso hovězí, mrkev, petržel, celer, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, sůl, vejce, olej, hořčice dijonská, kapary, sůl, řepa červená nakládaná,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu