Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řepačka se smetanou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Benesova Petra Benesova

Snadný

Doba přípravy rychlovka

rychlovka

Suroviny

Porce: asi 10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 453 kJ /
586 kcal
Bílkoviny18,30 g
Tuky16,80 g
Vláknina27,90 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy76,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit nakrájené zelí, nastrouhanou mrkev, sůl, kmín, brambory nakrájené na kostky a kousek masa nebo kůže (nebo co máme). Krok 2: Když jsou brambory už skoro uvařené, přidáme lžíci sádla a masox (nemusí být, pokud jsme použili nějaké maso) a nastrouhanou červenou řepu. Povaříme a odstavíme. Krok 3: Přilijeme smetanu - už nevařit! Krok 4: Dochutíme octem, solí, strouhaným muškátovým oříškem a zasypeme celerovou natí. Nejlepší je uleželá, tedy od druhého dne.

Zveřejněno 23. 7. 2018

Poznámka autorky Petra Benesova

Kamarádčin recept, který všichni milují. Její dcera, když byla dotázána, co jí má připravit jako pohoštění na oslavu osmnáctin, bez zaváhání řekla: "Mami, tu Tvou řepačku."

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řepačka se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvON

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řepačka se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvON

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
repacka, řepačka recept, řepačka se zelím, recept řepačka, repacka s cervenym zelim

Suroviny:
zelí bílé, mrkev, brambory, řepa červená, smetana, maso, masox, sádlo, sůl, ořech muškátový, ocet, voda

Přidat fotografie receptu