Švestková BBQ omáčka (i ke sterilování)
Sladkokyselá, lehce pikantní švestková omáčka s uzeným nádechem. Skvělá volba ke grilovanému masu, nebo do marinády na pečená žebra či kolena. Připravte omáčky větší množství a zavařte si ji na pozdější použití.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 924 kJ / 2 372 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,28 g |
Tuky | 48,68 g |
Vláknina | 83,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,87 g |
Sůl | 18,15 g |
Sacharidy | 417,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypeckujeme švestky, oloupeme česnek a zázvor. Vypeckované švestky vložíme do mixéru spolu s česnekem a zázvorem a rozmixujeme.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme ve větším hrnci na oleji zesklovatět.
Krok 3: Do hrnce přidáme rozmixované švestky, rajčatovou passatu, worcester, vinný ocet, javorový sirup, hořčici, koření a chilli papričku dle chuti (lze vynechat). Promícháme a vaříme půl hodiny na střední plamen. Občas ode dna zamícháme a ujistíme se, že se omáčka nepřipaluje.
Krok 4: Pokud omáčka prská, zakryjeme hrnec poklicí, ale necháme prostor na únik páry. Po půl hodině omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme.
Krok 5: Omáčku používáme hned, nebo ji plníme do čistých zavařovacích sklenic, očistíme hrdla a uzavřeme dobře umytými a suchými víčky.
Krok 6: Sterilujeme 20 minut při 80 °C.
Zveřejněno 27. 7. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková BBQ omáčka (i ke sterilování)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLpx
Moje poznámka
Švestková BBQ omáčka (i ke sterilování)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLpx
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 2 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 22 minutami
Plněné ořechy
Handour před 33 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 58 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Tématické fráze:
švestková bbq omáčka,
švestková bbq,
recepty svestkova bbq omacka,
svestkove barbecue,
bbq švestková omáčka recept,
švestková bbq omáčka recept,
bbq švestkovou omáčku,
švestkova barbeque omačka,
bbq omáčka ze švestek,
svestkova barbecue omacka,
švestkové bbq,
bbq svestkova omáčka,
bbq švestková,
bbq švetková omáčka,
švestková omáčka videorecept,
bbq ze švestek,
švestková omáčka s rajčaty,
svestkova chilli omacka recept,
svestkova barbegui,
bbq omačky
Suroviny:
švestky,
cibule,
olej,
passata rajčatová,
česnek,
zázvor,
omáčka worcesterová,
ocet vinný bílý,
sirup javorový,
hořčice dijonská,
paprika sušená uzená,
sůl,
bobkový list,
tymián,
pepř mletý,
chilli paprika čerstvá
Komentáře (1)