Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce

Trhané maso je oblíbené pro svoji nenáročnou přípravu, ale také pro svoji chuť, neboť zůstane krásně šťavnaté. Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné vás okouzlí svojí lahodnou chutí. Jakou přílohu zvolíte, je jen na vás, pokrm můžete podávat s brambory nebo noky.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 281 kJ /
1 023 kcal
Bílkoviny119,88 g
Tuky25,44 g
Vláknina29,20 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 678 mg
Sůl1,75 g
Sacharidy70,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté maso dáme vařit do vroucí vody (jen, aby bylo potopené) se zeleninou a kořením. Vaříme do úplného změknutí masa. Měkké maso natrháme dvěma vidličkami na vlákna, uchováváme ve vývaru. Krok 2: Na omáčku nakrájíme cibuli a slaninu nadrobno. Na sádle opečeme slaninu a přidáme cibuli a koření. Restujeme do zlaté barvy cibule. Trvá to asi 20 minut, mícháme, aby se nespálila. Krok 3: Do hotové cibule zarestujeme mouku a zalijeme vývarem - cca půl litru. Omáčku vaříme s občasným mícháním asi 15-20 minut. Krok 4: Před koncem vaření smícháme smetanu s hořčicí a přidáme k omáčce. Společně ještě provaříme. Omáčku není třeba moc dochucovat, stačí pepř. Díky silnému vývaru má výraznou chuť. Krok 5: Podáváme už maso zamíchané do omáčky nebo jako já, každému vlastní porci. Jako příloha můžou být brambory, těstoviny, noky nebo knedlíky.

TIP: Jaké jsou typy smetany a na co je použít - rady a tipy

Zveřejněno 27. 7. 2018

Poznámka autorky mika59

Trhané maso proto, protože můžete použít i méně kvalitní maso, které nedrží tvar a nejde nakrájet na úhledné plátky. A pokud ho dáte přímo do omáčky, stačí ho i méně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EMrv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EMrv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Uvařeno dnes, je výborná i malý syn, kterému hned tak něco nechutná, říkal, že je na jedničku. Já ho podezřívám, že si ho získala tím trhaným masem, které nemusí krájet.😉😂
Jenom mi málem na konci zbyly ty tři kuličky nového koření, nikde v postupu o nich nic není. Tak jsem je šoupla k cibuli a slanině.

gabikka: To jste udělala správně. Je lepší to restovat už v základu. Doplním to. Moc děkuji za milou zprávu, potěšila mě 🌺

Jehudith: Jsem moc ráda, že chutnalo. Děkuji za milou zprávu:-K:-K:-K

Výborný recept, moc jsme si pochutnali, i manžel, který nemá rád hovězí, chválil, určitě budu vařit častěji

Moanka: To mě těší, děkuji za zprávu i pěkné fotky:-K:-K:-K

Tak jsem omylem dala ty fotky dvě. 🤦🏻‍♀️ S omluvou…

Tak moc děkuji za recept. Omáčka je fakt výborná! 👌 Přidám foto. 😉

Dimitrystoupaky: To mám radost..děkuji za zprávu a moc pěknou fotku :-K:-K:-K

mika59: tak se to povedlo, bylo to výborný 🤤

Taky si ji uvaříme… <3

Dimitrystoupaky: Hned na začátku..

mika59: jestli tedy můžu poprosit, kdy se dáva do omáčky to nové koření?

Dimitrystoupaky: Klidně napište, odpovím..

mika59: mika59: mockrát dekuju, já nejsem zadnej zdatnej kuchař 😁 já potřebuju recept jak pro blbce 😂

Dimitrystoupaky: Zeleninu jsem nechala ve zbytku vývaru, není ji moc, protože se všechen do omáčky nespotřeboval. Ale klidně ji můžete rozmixovat do omáčky, ale bude už napůl zeleninová. A kolik zeleniny? Cibule se slupkou? To není polévka jen vývar na omáčku, tam nemusí být barva. Dopíšu to.

Pořadí tu někdo na rychlo? Do ty omáčky se dáva i ta zelenina z vývaru? Nebo jenom voda, kolik zeleniny? Cibule se slupkou? Množství? Vždyť tam chybí všechno důležitý 🤦🏼‍♂️😂

Tématické fráze:
trhané hovězí, trhané hovězí maso, trhané hovězí maso recept, hořčičná omáčka recept, omáčky recepty, omáčka z hovězího, trhané hovězí recept, hovězí omáčky, hovězí omáčka, hořčičná omáčka, trhané maso s těstovinami, omáčky recept, omáčka z hovězího masa, cibulovo hořčicna omáčka, omáčky k vařenému hovězímu masu, hovězí v cibulové omáčce, hovězí omáčka recept, trhané hovězí maso s testoviny, cibulovohořčičná, vařené hovězí přední recepty

Suroviny:
přední hovězí, zelenina kořenová, cibule, česnek, sůl, pepř celý, cibule, sádlo, mouka hladká, vývar hovězí, smetana, hořčice, koření nové koření, sůl, pepř mletý, kmín mletý

Přidat fotografie receptu