Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvová marmeláda

Klasický recept na džem s použitím želírovacího přípravku, kterých nám obchody nabízejí několik druhů. Pokud máte broskví hodně, můžete zkusit obměnu např. s pomerančem, se skořicí či s jablky.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ludmila B Ludmila B

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

3 skleničky

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 501 kJ /
2 510 kcal
Bílkoviny8,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy610,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyzrálé broskve vypeckujeme, oloupeme, pokrájíme na menší kousky, dáme do kastrolu a nepatrně podlijeme vodou. Krok 2: Mícháme a rozváříme, po cca 5 minutách, kdy už se tvoří šťáva, vezmeme tyčový mixer a vše
rozmixujeme. Krok 3: Poté přidáme cukr, ve kterém jsme rozmíchali Želírfix. Pak ještě přidáme 1,5 kávové lžičky kyseliny citronové. Krok 4: Vaříme dle návodu na Želírfixu, cca 3-5 minut. Krok 5: Horké plníme do vymytých skleniček, které zavíčkujeme a pak je obrátíme na 10 minut dnem vzhůru.

TIP: Jak na to, aby se džem nekazil

Zveřejněno 1. 8. 2018

Poznámka autorky Ludmila B

Překvapilo mě, jak krásně marmeláda ztuhla!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ygl7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ygl7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Ja tiež vôbec nepoužívam Gelfix. Všetko varím klasicky. Broskyne olúpem, cez noc zacukrím a potom len rozmačkám. Máme radi kúsky ovocia. Časť broskýň som rozmixovala s kyslejšími jablkami, ktoré majú veľa pektínu, dobre rozmiešala do celého obsahu a pridala trošku kys. citrónovej. Hustol veľmi dobre.

SilviaD: Áno, máš pravdu, niektoré druhy majú ozaj hrubšiu šupku. ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Letos nepoužívám žádné želírfixy ani gelfixy se sorbanem draselným či kyselinou sorbovou, ale čistý citrusový pektin a citrony místo kyseliny citronové. Když už domácí ovoce, tak i ta zahušťovadla přírodní, ne syntetická.

"Překvapilo mě, jak krásně marmeláda ztuhla !!!!"
Mě taky:-D
Na Gelfixu píší jiný postup, kterého se otrocky držím a proto se nedivím, že mi to dobře želíruje :-)
***
No, totok není marmeláda, ale víme wocogo, že ;-)
Znáte ten ftip o celnících: tvrdí, že veze džem, v papírech má napsané "JAM" a auto je plné marmelády!“:-D
Nepodlévám, pouze trochu podlábím erteplomačkadlem :yes:
Nemixuji - vařím DŽEM :-K

Tématické fráze:
broskvová marmeláda, nejlepší broskvová marmeláda, broskvova marmeláda recept, top recept na broskvovou marmeládu, broskvová marmeláda s pektinem, marmeláda broskvová, broskvová marmeláda s kousky ovoce, brozkvova marmeláda, recept broskvová marmeláda, broskvové marmeláda, broskvový džem bez želírfixu, broskvová šťáva recept, broskvová marmeláda bez cukru, brosvová marmeláda recept, videorecept marmeláda, broskvová marmeláda top recepty, jablečno broskvový džem, brosková marmeláda, broskvova marmelada, brosvová marmeláda

Suroviny:
broskve, cukr krystal, kyselina citronová, želírfix 2:1

Přidat fotografie receptu