Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák na divoko

Hodnocení receptu je 4,6 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

EvaHora

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 - 8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 596 kJ /
1 815 kcal
Bílkoviny140,36 g
Tuky129,90 g
Vláknina1,60 g
Cholesterol 1,69 g
Sodík 4,62 g
Sůl10,90 g
Sacharidy20,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák ovařit v osolené vodě s bobkovým listem, novým kořením a pepřem asi 10 min. Krok 2: Nakrájet květák na kousky, uzené maso na kostičky, feferonku nadrobno.
Promíchat s cca 100 g strouhaného sýra, osolit, opepřit. Krok 3: Vejce, smetanu a karí (nebo muškátový květ či oříšek) rozšlehat. Krok 4: Pekáček vymastit olivovým olejem, pokrýt květákovou směsí. Krok 5: Zalít rozšlehanou smetanou s kořením, posypat zbytkem sýra. Krok 6: Poklást povrch lístky másla. Krok 7: Zapéct asi 50 min. při 180°C.

Zveřejněno 10. 8. 2018

Poznámka autora EvaHora

Obměny koření jsou samozřejmě vítané podle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mz83

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mz83

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
květák recepty, recepty z květáku, květak na divoko, květák recept, recepty kvetak, recept na květák, květák - recepty, recepty-kvetak, recept kvetak#utm_content=lista, květák v receptech, květák na divoko-recepty, květák na na divoko, recept květák na divoko, recepty na květák, květák uzené, jak nakrajet kvetak

Suroviny:
květák, maso uzené, vejce, sýr nastrouhaný, smetana, máslo, olej olivový, feferonka, sůl, pepř, koření kari, bobkový list, koření nové koření, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu