Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře se zálivkou winaigrette

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

EvaHora

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 - 8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 420 kJ /
1 295 kcal
Bílkoviny34,41 g
Tuky108,63 g
Vláknina7,25 g
Cholesterol 452 mg
Sodík 437 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy42,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Strouhanku pokropit mlékem, smíchat s mletým masem a usekanými játry, vejcem, petrželkou, solí a pepřem. Krok 2: Kuře (slepici) naplnit nádivkou, opéct na másle. Krok 3: Zalít vývarem nebo vodou tak, aby bylo potopené, pomalu vařit do měkka. Kuře cca 120 minut, slepice déle. Krok 4: Asi 15 min. před koncem varu přidat zeleninu. Krok 5: Měkké kuře obložit zeleninou a podávat se zálivkou winaigrette.

Zveřejněno 18. 8. 2018

Poznámka autora EvaHora

Zdroj: Libuše Vlachová: Co chutná v Evropě, 1979, Avicenum

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře se zálivkou winaigrette

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3D2Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře se zálivkou winaigrette

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3D2Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

EvaHora mám ráda tenhle typ receptů;-):yes::yes::yes:

Nechybí v té zálivce vinný ocet?

hosta: Nechybí. Receptů na vinegrette je také víc, s bílým vínem, s vejcem, atd. Tento byl uveden přesně, jak jsem ho popsala.

Zobrazit 4 starší odpovědi

Ach, Casino. Co má být? Napsala jsem recept tak, jak jsem podle něj uvařila, a fotka mu přesně odpovídá. Jistě se s kuřetem i nádivkou dá dělat spousta jiných věcí. Vy to víte, já to vím, všichni kolem to vědí, tak o co jde? Dělejte si s tím, co chcete. Jako zkušený kuchař (zajisté) si na své otázky umíte odpovědět sám. Abychom se nezacyklili do nekonečného příběhu. Vy jste byl jeden z důvodů, proč jsem přestala chodit na labužníka.
Lenunka: Také jsem se trochu divila. Původně jsem kuře s touto nádivkou vařila 90 minut, protože recept uváděl jen "do měkka". Pak jsem ho vyndala na pekáč a pekla při 180°C 20 minut. Když jsem ho rozstřihla, prsní kost ještě pouštěla krev, takže jsem to celé vrátila na dalších 30 minut do trouby. Podobnou úpravu jsem zkusila i s běžnou houskovou nádivkou, kuře jsem ani nezašila, a nic se nerozvařilo.

EvaHora:
To, že jsem zapříčinil váš odchod z Labu nedokáži posoudit, ale avšak rád bych věřil tomu, že ten nejstarší (dle mého soudu věcný) komentář tady, není prapříčinou vašeho úprku z dalších gastrostránek :-K

Zobrazit 11 starších odpovědí

já se chci zeptat na ten čas, nebude po 120 minutách (to jsou dvě hodiny) vaření potopeného kuřete s nádivkou ze všeho jedna velká kaše? Aspoň bych kuře sešpendlila a svázala, ale i tak mi to přijde dlouho....:-). Mimochodem na té fotce to vypadá jako pečené.

"Kuře (slepici) naplnit nádivkou, opéct na másle."
No, kam na to ty lidi choděj :-D
PROČ to opékání:-?
A voda studená, či vřelá?
Bych ptáka bez smažení utopil ve vroucí vodě :-)
***
Pokud se do nádivky místo strouhanky použije "zítřejší" rohlík, pak ve výsledku je to jako nebe a dudy :yes:
(tedy při pečení, ale co to udělá při vaření, že? Myslím že nic, ale je to otázne):-)

Tématické fráze:
kuře se zálivkou, jak naplnit kuře

Suroviny:
kuře, máslo, maso vepřové mleté, strouhanka, mléko, játra, vejce, petrželka, pepř, sůl, tymián, mrkev, tuřín, cibule, pórek, celer, vývar, šťáva citronová, olej, pepř, sůl,

Přidat fotografie receptu