Pikantní rajčatové čatní
Připravte si do skleniček pikantní rajčatové čatní, které spojuje šťavnatost zralých rajčat s výraznou kořeněnou chutí. Toto chutné dochucovadlo je ideální k sýrům, grilovaným masům, nebo pečeným plackám, rybám nebo plněným wrapům.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 438 kJ / 583 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,65 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 37,77 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9,75 g |
Sůl | 24,10 g |
Sacharidy | 109,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata nakrájíme na menší kostičky, dáme do hrnce, zasypeme cukrem, promícháme a necháme asi 30 minut odstát.
Krok 2: Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a přidáme k rajčatům společně s mrkvovou šťávou (nebo najemno nastrouhanou mrkví), protlakem, nasekanou papričkou a nastrouhanou citronovou kůrou.
Krok 3: Za stálého míchání vaříme asi 10 minut.
Dochutíme balzamikem, citronovou šťávou, solí a pepřem, vmícháme nasekanou bazalku a ještě chviličku provaříme. Krok 4: Horké plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a dnem nahoru necháme vychladnout.
Dochutíme balzamikem, citronovou šťávou, solí a pepřem, vmícháme nasekanou bazalku a ještě chviličku provaříme. Krok 4: Horké plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a dnem nahoru necháme vychladnout.
Zveřejněno 19. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní rajčatové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MQ3
Moje poznámka
Pikantní rajčatové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MQ3
Nejnovější recepty
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 4 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 6 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 9 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 23 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno 30. 3. 2025 13:01
Plněná vejce s žervé
Přidáno 30. 3. 2025 12:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 5 minutami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 8 minutami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 9 minutami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 23 minutami
Miliónová polévka
Fitulka před 29 minutami
Hrníčkový mazanec naší babči
kocka20 před 45 minutami
Těstovinový salát
Maja77 před 53 minutami
Vídeňské brambory
Nadja před 1 hodinou
Kachní prsa s glazovanými cibulkami
Sahula před 1 hodinou
Jogurtová bábovka II
Diesel před 2 hodinami
Tématické fráze:
pikantní čatní,
pikantní chutney z rajčata,
čatní pikantni,
pikantni rajčatová marmeláda,
pikantní marmeláda z rajčat,
rajčatové čatní,
rajčatové broskvove catni z receptare,
švestkové catni z receptare,
pikantní rajčatový protlak,
rajčatové chutney recept,
pikantní rajčatová štáva,
pikantní čatný,
rajčatová omáčka s bazalkou receptář,
pikantní rajčatové sugo,
recept na rajčatové čatní,
rajčatové čatní s bazalkou,
pikantní rajčata,
rajčatový protlak s bazalkou,
bazalkové čatní recept,
rajčatové catni z receptare
Suroviny:
rajče,
cukr želírovací,
cibule červená,
česnek,
mrkev,
chilli paprika čerstvá,
protlak rajčatový,
citron,
ocet balsamiko,
sůl,
pepř mletý,
bazalka čerstvá
Komentáře (1)