Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní vepřový guláš s červenými fazolemi

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 991 kJ /
1 910 kcal
Bílkoviny31,80 g
Tuky108,24 g
Vláknina85,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,14 g
Sůl30,00 g
Sacharidy178,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme olej a vsypeme nakrájenou cibuli. Počkáme, dokud cibule nezesklovatí - mezitím očistíme a nakrájíme papriky. Krok 2: Papriky přidáme k cibuli. Když začnou měknout (pouští vodu), přidáme rajský protlak a necháme vše zredukovat asi na polovinu. Mícháme, aby se protlak nepálil! Krok 3: Přidáme maso nakrájené na kostky a necháme zatáhnout. Krok 4: Vmícháme koření, na kolečka nakrájené feferonky, prolisujeme 4 stroužky česneku a nakonec osolíme. Promícháme, přidáme vodu tak, aby bylo vše potopené a vaříme, dokud není maso měkké (asi 3/4 hodiny). Průběžně doléváme vodu, občas promícháme. Krok 5: Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou z mouky a másla, přidáme poslední prolisovaný stroužek česneku a fazole (já je dala i s nálevem). Provaříme a podáváme.

Zveřejněno 26. 8. 2018

Poznámka autorky Lenunka

Nejlepší je druhý den, když se stihne uležet (což se někdy nepovede). Jako příloha stačí chléb nebo pečivo, ale dcera si do toho zamíchala ještě rýži:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní vepřový guláš s červenými fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8L1l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní vepřový guláš s červenými fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8L1l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3:-K

Guláš je výborný :yes::yes: měla jsem krkovici, tak byl základ trochu tučnější, tak jsem nedělala jíšku, jen jsem rozmíchala mouku s trochou vody a nechala jsem provařit.

alena.kyp: děkuji, jsem ráda, že chutnalo:-):-K:-K, a díky za foto :-K
pokud je maso tučnější, určitě stačí mouka s vodou, ona ta cibule s paprikou už tu omáčku vlastně dost zahustí, ale tím, že se použijí fazole i s nálevem, se to zase naředí, takže je lepší to malinko zahustit, kdo nechce, ani nemusí:-)

Tématické fráze:
vepřové maso s červenými fazolemi, vepřový fazolový guláš, fazolový guláš, vepřový guláš, guláš s červenými fazolkami, fazolový vepřový guláš, vepřový guláš s červenou fazolí, vepřovy gulaš s fazoli, plec s červenými fazolemi, vepřový guláš s červenou cibule, vepřový guláš s fazolky, recepty fazolovy guláš, recepty s cervenymi fazolemi, vepřové s červenými fazolemi, domácí vepřový guláš s fazolemi, kovbojský guláš s fazolemi, chléb, gulas cervenymi s fazolkami, vepřový fazolový guláš recept, gulas s cervenyni fazolemi, guláš s fazolkami cervenymi

Suroviny:
plec vepřová, cibule, paprika, feferonka, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, sůl, kmín mletý, pepř mletý, olej, mouka hladká, fazole červené ve slaném nálevu, česnek

Přidat fotografie receptu