Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Líné golubce

Uvařte svým blízkým variaci plněných zelných listů - golubců. Jmenují se líné, protože díky změně v přípravě odpadá trochu náročné balení závitků. Je to jiné, ale i přesto velmi chuťově podobné oblíbenému jídlu.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 55 min

75 min (20 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 023 kJ /
2 157 kcal
Bílkoviny123,95 g
Tuky105,04 g
Vláknina26,59 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 600 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy168,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu (zelí) posekáme nadrobno a povaríme cca 5 min v slanej vode. Scedíme a necháme dobre odkvapkať, príp. vodu vymačkáme. Necháme vychladnúť. Krok 2: Ryžu umyjeme a varíme v slanej vode tiež cca 5 minút. Scedíme a necháme vychladnúť. Krok 3: Na oleji podusíme pokrájanú cibuľu. Krok 4: Zmiešame mäso, ryžu, kapustu, rozšľahané vajcia, soľ, koreniny, podusenú cibuľu, cesnak, čierne korenie, pridáme cca 2 lžíce múky. Krok 5: Z masy formujeme "golubce", obaľujeme v múke a kladieme na pekáč potrený olejom. Krok 6: Paradajkovú šťavu zriedime vodou, osolíme, okoreníme a zalejeme golubce - holúbky.
Ak chceme viac paradajkovej "omáčky" vo finále, množstvo paradajkovej šťavy aj vody zvýšime. Pri príprave sa množstvo značne zredukuje, golubce ju vsiaknu. Krok 7: Zakryjeme alobalom a dáme do rúry na cca 45 minút pri 180-200 °C.

Zveřejněno 27. 8. 2018

Poznámka autora magdalenka

Toto jedlo je variáciou na plnený kapustný list - golubce. Líné - lenivé preto, že odpadá balenie zelných - kapustných listov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Líné golubce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w4VJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Líné golubce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w4VJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Dnes jsem byla extrémně lenivá. :-D Směs bez rýže jsem dala péct jako sekanou a po 20 min. zalila omáčkou a dopekla. Přílohou byl kuskus, který máme raději než rýži.

Eja57: Ano, jinak jsem dala vše podle receptu. Včera jsme tu "sekanou" dojídali na chlebu s hořčicí a taky to bylo moc dobré.:-)

Zobrazit starší odpověď

Divím se, že sem autorka tento recept dala až teď. ;-) Mám ho od ní už dlouho a je to naše stálice. Rychlé a dobré jídlo bez vztekání. :-)

Ivana64: :-?:-?:-? Nezdá sa mi.

Tak to nemá chybu! Dělala jsem je včera a jsou super - žádné rozčilování s listama:-D
Do omáčky jsem přidala skořici a hřebíček,jako do rajské a nemá to chybu :yes:
Všem doporučuji vyzkoušet :-*

evinecky: :-K

Nedržely mi tedy moc pohromadě, ale i tak na lžíci byly výborné:-)

Martick@: :-K

Zobrazit starší odpověď

Čítala som takýto "lenivý" recept pred časom na nete, len tam sa golubce pred dokončením zalievali paradajkovou šťavou. Ale aj bez nej si myslím, že golubce budú veľmi dobré. :yes:

magdalenka: :-)To verím, plnené listy sú fakt dobrota. :yes:

Zobrazit starší odpověď

Tak toto musím vyzkoušet! Děkuji za recept,:-* na zítra je vyřešený oběd :-)

Tématické fráze:
golubce recept, golubce, recept na golubce, golubce s masem, lenivé holubky, vepřové golubce, recepty na golubce, top recepty golupce na zeli, line holubce, líný golubec, recept na dobrou ryzu, golubce recepty, vepřové maso na zelí jako golubce, golubce dušené

Suroviny:
maso mleté, zelí bílé, rýže, vejce, cibule, olej, česnek, pepř černý, sůl, mouka hladká, šťáva rajčatová, voda, bobkový list, koření oregáno, sůl, pepř mletý, mouka, olej

Přidat fotografie receptu