Pissaladière - slaný cibulový koláč s ančovičkami a olivami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 754 kJ / 3 048 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,86 g |
Tuky | 81,20 g |
Vláknina | 76,60 g |
Cholesterol | 216 mg |
Sodík | 171 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 476,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z trochy odvážené mouky, droždí, medu a vlažného mléka vytvoříme kvásek a necháme vzejít.
Pak přidáme tuk, sůl a zbytek mouky a vymísíme hladké nelepivé těsto, které necháme vykynout. Krok 2: Mezitím na oleji zvolna restujeme na půlkolečka nakrájené oloupané cibule dozlatova. Měly by zkaramelizovat, můžeme přidat trošku (2 kávové lžičky) cukru. Pak malinko osolíme, opepříme a poprášíme tymiánem. Necháme vychladnout. Krok 3: Vykynuté těsto rozválíme, položíme na plech vyložený papírem na pečení, poklademe vrstvou cibule a ozdobíme do kříže kladenými ančovičkami. Do "okýnek" vložíme okapané olivy. Okraje potřeme olejem. Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C.
Pak přidáme tuk, sůl a zbytek mouky a vymísíme hladké nelepivé těsto, které necháme vykynout. Krok 2: Mezitím na oleji zvolna restujeme na půlkolečka nakrájené oloupané cibule dozlatova. Měly by zkaramelizovat, můžeme přidat trošku (2 kávové lžičky) cukru. Pak malinko osolíme, opepříme a poprášíme tymiánem. Necháme vychladnout. Krok 3: Vykynuté těsto rozválíme, položíme na plech vyložený papírem na pečení, poklademe vrstvou cibule a ozdobíme do kříže kladenými ančovičkami. Do "okýnek" vložíme okapané olivy. Okraje potřeme olejem. Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C.
Zveřejněno 28. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pissaladière - slaný cibulový koláč s ančovičkami a olivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zjvr
Moje poznámka
Pissaladière - slaný cibulový koláč s ančovičkami a olivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zjvr
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
pissaladiére,
recepty z ančoviček,
cibulovej koláč s ancovickou,
pissaladiere cibulový koláč,
pissaladiere slany kolac,
pizza s cibuli ancovickami,
slané závin s ančovičkami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
droždí,
sůl,
máslo,
med,
cibule,
cukr,
tymián,
olej,
ančovičky v oleji,
olivy černé
Komentáře (8)