Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pissaladière - slaný cibulový koláč s ančovičkami a olivami

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 754 kJ /
3 048 kcal
Bílkoviny81,86 g
Tuky81,20 g
Vláknina76,60 g
Cholesterol 216 mg
Sodík 171 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy476,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z trochy odvážené mouky, droždí, medu a vlažného mléka vytvoříme kvásek a necháme vzejít.

Pak přidáme tuk, sůl a zbytek mouky a vymísíme hladké nelepivé těsto, které necháme vykynout. Krok 2: Mezitím na oleji zvolna restujeme na půlkolečka nakrájené oloupané cibule dozlatova. Měly by zkaramelizovat, můžeme přidat trošku (2 kávové lžičky) cukru. Pak malinko osolíme, opepříme a poprášíme tymiánem. Necháme vychladnout. Krok 3: Vykynuté těsto rozválíme, položíme na plech vyložený papírem na pečení, poklademe vrstvou cibule a ozdobíme do kříže kladenými ančovičkami. Do "okýnek" vložíme okapané olivy. Okraje potřeme olejem. Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C.

Zveřejněno 28. 8. 2018

Poznámka autorky zizala

Trochu těsta mi zbylo, dělala jsem z něj borůvkové koláčky, jen jsem je víc než obvykle pocukrovala.

Někdo tento koláč přirovnává k italské pizze, ale pizza má hodně tenké těsto. Zde je těsto silnější a náplň neitalská, přesto moc a moc dobrá. Ochutnáte a pak si jdete přidat a znovu a znovu... :) Pokud máte rádi ančovičky a olivy, neváhejte a zkuste.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pissaladière - slaný cibulový koláč s ančovičkami a olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zjvr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pissaladière - slaný cibulový koláč s ančovičkami a olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zjvr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Eja57: Děkuji :-K. Červenou cibuli můžu vyzkoušet příště.:yes:

Iva Prikrylova: Ančovičky někdo také předem namáčí do vody a pak teprve používá. Já to nedělám, máme jejich intenzivní chuť rádi. Nedávat je vůbec je škoda, na tento koláč prostě patří.

yanull: Zkus, tahle kombinace chutí je naše oblíbená :-)

yanull: vyzkoušej, může být i jakékoli "fokáčové" těsto, ta chuť je:yes:

Tento recept mi unikl, ale určitě vyzkouším, "slané pečení" máme rádi ;-):yes::-K

Fajn připomenutí....kombinace cibule + ančovičky + olivy je:yes: klidně červená cibule, s tou to dělám občas já

Iva Prikrylova: Děkuji za vyzkoušení :-K receptu. Upravila jsem množství soli do těsta na rovnou lžičku, aby to bylo jasnější. Já tohle těsto dělám v pekárně a tam je na sůl odměrka.

Dnes jsem vyzkoušela. Koláč je dobrý, ale příště dám méně ančoviček, nebo je úplně vynechám, protože díky nim byl koláč přesolený. Iva

Tématické fráze:
pissaladiére, recepty z ančoviček, cibulovej koláč s ancovickou, pissaladiere cibulový koláč, pissaladiere slany kolac, pizza s cibuli ancovickami, slané závin s ančovičkami

Suroviny:
mouka hladká, mléko, droždí, sůl, máslo, med, cibule, cukr, tymián, olej, ančovičky v oleji, olivy černé

Přidat fotografie receptu