Suroviny
Porce: 15 sklenice ( 700ml)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 521 kJ / 3 471 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,40 g |
| Tuky | 10,83 g |
| Vláknina | 137,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 64,26 g |
| Sůl | 160,00 g |
| Sacharidy | 750,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme 3 litry vody. Přidáme sůl, cukr, hořčičné semínko, bobkové listy, pepř a nové koření. Nálev přivedeme k varu a pak zvolna vaříme asi 20 minut. Poté do něj nalijeme ocet a vaříme ještě 2 minuty. Nálev odstavíme a necháme ho vychladnout.
Krok 2: Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Nasypeme ji do mísy a promícháme.
Krok 3: Zavařovací sklenice dobře vymyjeme a osušíme. Naplníme je až po okraj nakrájenou zeleninou, kterou pak zalijeme nálevem tak, aby byla dobře ponořená. Sklenice dobře uzavřeme umytými víčky a vložíme je do zavařovacího hrnce.
Krok 4: Sklenice v hrnci zalijeme teplou vodou tak, aby sahala pod okraj víček. Hrnec uzavřeme a vodu v hrnci zvolna zahříváme až na 85°C. Při této teplotě čalamádu sterilujeme asi 20 minut. Sklenice vyjmeme, čalamádu necháme vychladnout a poté necháme v chladu asi měsíc odležet.
Zveřejněno 31. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda s paprikami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5G7x
Moje poznámka
Čalamáda s paprikami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5G7x
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 10 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 10 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 11 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 11 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 4 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 4 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 5 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 6 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 8 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 8 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 9 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 9 hodinami
Tématické fráze:
nálev na čalamádu,
čalamáda s paprikou,
recepty z cukety čalamáda,
čalamáda,
calamada recepty,
calamada.com,
nálev na čalamada,
cuketová čalamáda,
čalamada z cukety,
čalamáda z cukety a paprik,
čalamáda nálev,
čalamáda z paprik,
čalamáda z rajčat paprik cibule,
sterilujeme calamadu,
recept na calamadu,
čalamáda recept,
recepty na čalamádu nalev,
nálev na calamadu,
calamadu do sklenic,
cuketové čalamády
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
rajče cherry,
cibule,
cuketa,
květák,
zelí hlávkové,
sůl,
cukr,
semínka hořčičná,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
ocet
Komentáře (5)