Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelové řezy

Nemusíte být mistři cukráři, abyste si připravili skvělé karamelové řezy. Nadýchaný korpus z lískových oříšků pečený na oplatce a našlehaný máslový krém s karamelem jsou zárukou spokojených strávníků.

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 110 min

140 min (30 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 kusů

plech nebo pekáč o velikosti 20x30 cm

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 003 kJ /
4 781 kcal
Bílkoviny71,03 g
Tuky359,43 g
Vláknina20,60 g
Cholesterol 1,91 g
Sodík 975 mg
Sůl2,36 g
Sacharidy305,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejlépe den předem uvaříme Salko. Trvá to asi 1,5 hodiny, v polovině času plechovku obrátíme. Krok 2: Žloutky utřeme s cukrem dohladka. Přidáme ořechy, strouhanku, kypřicí prášek a vanilkový cukr. Vše vyšleháme. Nakonec vmícháme do tuha vyšlehaný sníh z bílků. Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Krok 3: Na dno pekáče dáme dortové oplatky. Boky vymažeme a vysypeme moukou. Na oplatky vylijeme hmotu a pečeme asi 20 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout. Krok 4: Na krém společně vyšleháme máslo a předem uvařené a vychladlé Salko. Krém namažeme na vychladlý korpus. Posypeme sekanými ořechy (mandlemi) a cikcak postříkáme rozpuštěnou čokoládou.

TIP: Na dozdobení se budou hodit karamelové vlasy

Zveřejněno 7. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qQL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qQL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Řezy jsou výborné,jen chci poradit ostatním,aby ušetřili čas-koupila jsem si už karamelové Salko v plechovce,je to novinka.ušetří čas i energii

Dělala jsem, výborné:yes:

Díky za názory, řezy jsou fakt výborné. Jen při vzpomínce na ně mi tečou sliny. Je pravda, že jsou dost sladké, ale naše nervy to ocení. Bibinko, jsem nejen na sladké, ale i na zeleninu a masíčko. Jen u receptů které mám napsané nemám fotky. Takže ode dneška budu dělat recepty na pokračování- co budu ten den vařit budu fotit. Receptů je dost, i když většina převzatá (za což se omlouvám), ale budu vybírat jen ty opravdu vyzkoušené a prověřené.

ja neviem preco som to hladala pod gri....ja som debil...hlavne ze kazdemu vypisujem, aky je nas rozsireny vyhladavac skvely.....ja fakt ale fakt potrebujem pauzu
http://www.toprecepty.cz/recept/4701-karamelove-op...

Doogo, ty jsi ovšem šikovný pekař:-Dje vidět,že tě to fakt baví a to je dobře. Já jsem masařka, ale ocenit dobré sladké věci umím,to si piš;-)Bodík ti letííííí:yes:

Moučník musí chutnat skvěle:yes:. Krém ze Salkem dělám také, jen můj krém mívá takovou karamelizovanou, hnědší barvu,nevím,proč, asi proto, že Salko vařím 2 hodiny. Ukládám a bodík!:yes:

vybusna. Karamelové řezy tu jsou. Zadej do vyhledávače.

no a tejaja to som prave vobec netusila, ze su aj okruhle. no a jana remkova...poznas karamelove oplatky...mi sme to volali grilazove rezy, grilazky....tak tam su tieto tortove oblatky nevyhnutne.. tejaja nemas nane recept....neviem ci su tu v databaze

vybusná, existujú aj okrúhle tortové oblátky ;-)

Asi to záleží na druhu oplatek. Kupuji obdélníkové, výrobce Pavel Bílek, a ty nejsou nijak tvrdé, takže se dají ukrojit celkem v poho. Ano, jsem chlap co rád vaří, peče, jí a hraje si se psama.

Ivana milická 7. 7. 2009 18:55
už jsem taky dělala,a je to vynikající-doporučuji;

veru chlap.... a aky velky keby si vedela....;-)a ma tri dogy...obrovske....taky je to chlap veru

Jejda, vybusna, měla jsi hostům dát příbor na steak:-D:-)), ale divím se, že to nezměklo a Dooga je chlap? Jéééžiši!:-D:-)):-D:-D

btw..tento zakusok...asi doogyho trosku nastvem....prepac doogy....ja som tento zakusok piekla a mne teda ta oblatka tam doslova vadila. jednak sa mi to strasne zle krajalo a jednak sa to na tanieriku nedalo dobre vidlickou odkrajovat...potom som dala hostom lyzicky, ale bolo to iste. inak chutove bol v poho...az na tu oblatku..bolo to nesikovne.

Tak to půjdu asi vybusna do Alberta s foťákem a už mne odvezou v kazajce:-D:-))

Tématické fráze:
karamelové řezy, karamelovy rez, karamelove řezy ze salka, výborné karamelové řezy, karamelové řezy ze salkem, karamelové řezy ze salka na oplatce, karamelové rezy recept, řezy se salkem, karamelové salko, karamelové oplatky ze salka, karamelové řezy s ořechy, karamelové řezy na oplatku, karamelové řezy z karamelového salka, karamelový řez ze salka, karamelový řezy, karamelove rezy se salkem, sladké řezy, domácí výroba karamelové ozdoby, recept na karamelové řezy, sladké pečení recepty řezy novinky

Suroviny:
salko, žloutek, cukr moučkový, ořechy lískové, strouhanka, kypřící prášek do pečiva, bílek, cukr vanilkový, máslo, oplatky dortové, čokoláda na vaření, ořechy

Přidat fotografie receptu