Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí fajitas

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie467 kJ /
112 kcal
Bílkoviny2,40 g
Tuky4,46 g
Vláknina5,10 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 1,74 g
Sůl4,03 g
Sacharidy12,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koření smícháme v nějaké skleničce a zatím odložíme. Krok 2: Nachystáme 3 druhy paprik (kapií) - červenou, zelenou a žlutou. Já měla jen červenou a oranžovou, víc barev lépe vypadá na talíři. Krok 3: Maso nakrájíme na nudličky a zprudka je opečeme na oleji, aby se zatáhlo. Krok 4: Ve chvíli, kdy maso zbělá, je okořeníme kořením ze skleničky, které jsme předem protřepali.
Vařechou je posuneme na kraj pánve, přidáme olivový olej a do místa, které nám vznikne, vložíme nakrájené papriky, které taktéž orestujeme a suroviny v pánvi spojíme dohromady. Můžeme ještě malinko zakápnout vodou a ještě chvíli vše společně podusit, maximálně 5 minut. Krok 5: Hotové maso s paprikami naložíme na talíř, pokapeme limetkovou šťávou a ozdobíme kupkou zakysané smetany.
Jako příloha jsou nejlepší brambory předem uvařené ve slupce, které pak oloupeme a okořeníme kořením, které nám zbylo a upečeme v troubě na pečícím papíře.

Zveřejněno 4. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí fajitas

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9MD4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí fajitas

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9MD4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

proč se to nejmenuje kuřecí kousky s paprikou a bramborem :-D:-D:-D

BlaV.: Protože koření zde použité se nazývá FAJITAS

Jako příloha je nejlepší dobrá rozpečená tortilla;-) Maso i papriky by měly být nakrájeny na úzké nudličky, které dávají pokrmu název:-)

hosta: Drobné upřesnění. Tortilla byla původně aztécký talíř, na ni se jídlo dalo a nakonec se snědla nasáklá šťávou.
Dnes se k fajitě podává po straně, jako další příloha.
Originál fajita je vždy a jedině z hovězího, ze zcela libového pupku nakrájeného na tenké plátky a na plochém grilu grilovaného.
Fajita se normálně podává s rýží http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=... a fazolemi http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=.... Je to snad podivná kombinace, ale ujišťuju, že se to tak podává a jí.
Na závěr recept od skutečného odborníka na mexickou kuchyni: http://manana.cz/vareni/recept_plain.php?&recepta=...
Vím o čem mluvím, strávili jsme tam hodně času.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
kuřecí fajitas, fajitas recept, kuřecí fajitas recept, fajitas, koření fajitas, recept na fajitas, fajita recept, fajitas recepty, kuřecí nudličky fajitas, co je fajita originál, fajitas koření, recept fajítas, fachitas recepty, fajito recept, fachitas, co je to fajitas, nudličky fajitas, kuřecí fajtes, kuřecí fajtas, kureci nudlicky s korenim tex mex

Suroviny:
pepř cayenský, koření oregáno, římský kmín mletý, paprika sušená uzená, sůl, olej olivový, paprika, limetka, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu