Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda z červeného rybízu

Marmeláda ve spíži nesmí snad nikdy chybět. Z letní ovocné úrody děláme nejčastěji zásoby na zimu. Skvělou svěží a pikantní marmeládu připravíte třeba z červeného rybízu. Je skvělá na palačinky, na mazanec s máslem nebo na slepování vánočního cukroví.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Dobře opláchnuté ovoce prolisujeme na strojku na ovoce. Krok 2: Na 1 kg šťávy přidáme 500-600 g cukru. Krok 3: Šťávu prudce vaříme, až se částečně odpaří. Pak po částech přidáváme cukr a znovu vaříme. Krok 4: Kápnutím na studený talířek poznáme, jestli už marmeláda rosolovatí. Krok 5: Stáhneme z ohně a hned plníme do čistých nahřátých sklenic, utřeme jejich hrdla a zavíčkujeme. Obrátíme dnem vzhůru a necháme trochu zchladnout.

TIP: Desatero rad na téma marmelády

Zveřejněno 7. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z červeného rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5m3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z červeného rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5m3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Mirka::-D Cukru bolo dosť, ale nebrala si na vedomie, že lekvár z ríbezlí je v horúcom stave tekutý. Až chladnutím tuhne. ;-)

Dnes jsem vyzkoušela.Rozmixovala,pře sítko propasírovala,ale nějak nehoustl...musela jsem přidávat cukr.500až 600g bylo prostě málo.:-O

Teď jsem ji dodělala luxus,Láďa Hruška nemá lepší recept:-D:-D

hana oujezska 14. 6. 2014 20:08
výborná:-)):yes:

Blanka Schreiberová 19. 8. 2013 06:32
Tento recept je skvely delala jsem a budu pokracovat.Dekuji proste super:yes:

Jaruna18:Tuhle marmošku milujeme, je výborná "aspoň pro nás" na palačinky,jak píšeš na linecké cukroví, na perník, a moc dobrý je z ní přeliv- když se ohřeje- na zmrzku.:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-K:-K

:yes::yes::yes::-!:-p

dyt je to dobrý:yes::-K:yes:

Kvetla,já melu rybíz na strojku,takže tam je asi více i dužiny.Nejdřív je taky trochu řidší,ale pak úplně zhoustne a používám ho na cukroví a pod.Možná,když nemáte strojek,tak by se mohl nejdřív rozmixovat a pak přepasírovat.Jinak to napravíte když ho znova zahřejete a přidáte podle návodu na sáčku Pektogel nebo jiné zahušťovadlo na marmelády.Držím pěsti,ať se povede.:-K

Potřebuji poradit.Rybíz jsem pasírovala přez cedník a zřejmě v něm bylo málo pektinu a džem už ve sklenicích je řídký.Prosím o radu zda je možná náprava.Díkywww.toprecepty.cz rybízovámarmeláda

Tuto marmeládu dělávám přesně tak, je výborná, má krásnou barvu a úžasnou chuť :yes::-K:-) pro mě nejlepší způsob na výrobu rybízové marmelády:-K

danka mitrengova 2. 7. 2011 13:12
Anna Kocikova:prosim kde se da sehnat houba na kefir děkuji

:-DRecept teď na mne vykoukl z náhodných:yes:Znám,dělávám úplně stejně a zrovna jsem použila na linecké:-p+4:yes::yes:
nemám strojek na lisování,tak používám takovou menší fintu,rybíz opláchnu a celé střapce nechám v hrnci v troše vody chvilku povařit a pak to přes drobnný cezák propasíruju.Tím chvilkovým povařením bobulky změknou a ušetřím si práci i s dlouhavým obíráním od stonků:-8Skleničky před plněním nezahřívám a dnem také "už"neobracím.Marmeláda se mi zatím ještě nikdy nepokazila a je opravdu výborná:-pNa ukázku přidávám foto z letošní úrody:-)

Jani,asi nejsem,protože kdybych byla,tak bych seděla v křesle a civěla na bednu,i když tam nic není.A,to jsem si dnes přivezla bedýnku meruněk,abych měla co dělat:-S Takže budu asi ještě zavářet.:-O

Jarmilko, jejda, snad taky nejsi chlap:-)):-D ty dneska jedeš!!:-D:yes: Ale to se rozhodně hodí!:yes:

Tématické fráze:
džem z rybízu, marmeláda z černého rybízu, rybízová marmeláda ládi hrušky, co z rybízu, rybízová marmeláda z červeneho rybizu, nejlepší rybízový džem, marmeláda z rybízu, výroba rybízové marmelády, štáva z červeného rybízu, zavařování rybízu, recept na marmeládu z rybízu, strojek na rybíz, lisování rybízu, rybíz džem, vyroba rybizoveho džemu, rybízový džem bez strojku, recept na džem z rybízu, džem z rybízu recept, výroba rybízové marmelády recepty, rybízová zavařenina

Suroviny:
rybíz, cukr krupice

Přidat fotografie receptu