Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Býčí žlázy na zelenině a rajčatové šťávě

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 488 kJ /
1 551 kcal
Bílkoviny14,13 g
Tuky138,83 g
Vláknina17,52 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,44 g
Sůl6,00 g
Sacharidy56,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žlázy nakrájíme na silnější plátky a ty pak překrájíme na nudličky.
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, česnek nadrobno, slaninu, cuketu a papriku na širší špalíčky. Krok 2: Do hrnce dáme nasucho orestovat slaninu. Až začne mírně zlátnout, přidáme cibuli s česnekem a za stálého míchání restujeme 3 minuty.
Přidáme žlázy, promícháme a restujeme cca 10 minut dokud nepustí vodu. Krok 3: Poté necháme silným varem vodu vyvařit. Zasypeme mletou paprikou a rychle promícháme. Přidáme cuketu a papriku, osolíme, opepříme a zalijeme rajčatovou šťávou. Krok 4: Pod pokličkou dusíme na slabém plameni 15 minut. V troše studené vody rozmícháme solamyl a pokrm zahustíme. Provaříme 2 minuty a podáváme.
Jako příloha se hodí těstoviny nebo rýže.

Zveřejněno 7. 9. 2018

Poznámka autorky Anna Kocikova

Rajčatovou šťávu používám domácí https://www.toprecepty.cz/recept/44560-rajcatova-s...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žlázy na zelenině a rajčatové šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VMQ9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žlázy na zelenině a rajčatové šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VMQ9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Také jsem dříve dělávala.kupovala jsem je v obchodě Juliuus Meinl.co ho zrušili už jsem je neobjevila v obchodě.;-(

:yes: To bych si hned dala, ale málokdy jsou k mání. Kdysi jsem je kupovala často a dělala na různé způsoby, jako Ty. Bylo to jedno z nejlevnějších mas, 6 Kčs za 1 kg.

Nadja: Koubkova:Naďko,Jiřinko i u nás jsou býčí žlázy málokdy k dostání.Ale když už se poštěstí
a manžel narazí na mražené,tak vždy koupí do zásoby:yes:Cena se pohybuje v rozmezí cca 70-85,-kč/kg:-8

Tématické fráze:
býčí žlázy, recept na býčí žlázy, recepty na býčí žlázy, býčí žlázy recepty, recept na žlázy, byci koule na zelenině, býčí žlázy recept, recepty na byčí žlázy na na pivu, top recepty na býčí žlázy, byci zlazy na zelenině, příprava býčích žláz, recepty z býčích zlaz

Suroviny:
býčí žláza, slanina anglická, cuketa, šťáva rajčatová, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, olej, paprika sušená sladká, solamyl, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu