Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný pečený bůček

Pečené copánky z bůčku marinovaného v zajímavé marinádě z medu, sójové omáčky, balsamica a koření zaujmou jak chutí, tak pěkným vzhledem. Podávat je můžeme jako hlavní chod, nebo jako pohoštění na oslavách.

Hodnocení receptu je 4,8 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby marinování

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 978 kJ /
3 580 kcal
Bílkoviny151,09 g
Tuky297,80 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 3,27 g
Sůl7,30 g
Sacharidy72,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso bez kůže nakrájejte podélně na plátky cca 1-1,5 cm široké. Bude se vám lépe krájet, pokud maso necháte nějakou chvíli v mrazáku, kde ztuhne, nikoliv zmrzne. Nebo požádejte řezníka, ať vám maso rovnou nakrájí. Krok 2: Plátky poté rozkrojte na 3 dlouhé pruhy, přičemž z jedné strany začněte až tak 2 cm od kraje, aby pruhy držely u sebe. Upleťte klasický cop, snažte se ho hodně stahovat, aby zůstal pevný. Konce spojte špejlí nebo jehlou, případně svažte provázkem. Krok 3: Zlehka osolte a posypte kořením. Z medu, sójové omáčky, octa, najemno nastrouhaného zázvoru a česneku vymíchejte marinádu. Maso vložte do vhodné nádoby s víkem, přelijte jej marinádou a pořádně ji do masa vetřete. Nechte přes noc nebo minimálně 3 hodiny marinovat v lednici. Krok 4: Na dno pekáče dejte oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli, na ni položte maso včetně veškeré marinády a trochu podlijte vodou. Přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Krok 5: Nechte hodinu přiklopené, podle potřeby podlévejte nepatrně vodou a pak odklopené pečte při 200 °C ještě cca hodinu, aby se maso opeklo. Krok 6: Můžete podávat klasicky k zelí jen tak s brambory, třeba šťouchanými, nebo nechat vychladnout, vložit do lednice a pak krájet na plátky.

Zveřejněno 12. 9. 2018

Poznámka autorky 1974andrea

A proč do marinády balsamikový ocet? Já ho dávám do většiny marinád na maso, chuťové ho tam neucítíte, ale maso je šťavnatější a křehčí. Zkuste.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný pečený bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v4jL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný pečený bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v4jL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jako vypadá dobře , ALE proč zázvor, med , balzamico, sojovku a ještě mraky koření??? Nestačil by česnek , kmín a třeba pálivá paprika... proč se všichni snaží udělat z jakéhokoliv jídla nějakého italského kočkopsa

:-)<3:yes: parádní recept i foto :yes::-K

ale sakra ... už teď se mi sbíhají sliny, že jsem se sem vůbec koukal na noc :-)

palec nahoru :-) :yes::yes::yes:

Karasek z bucku? No to musim zkusit.

vypadá to luxusně a určitě to tak i chutná, určitě zkusím:yes:

Andrej, Ty jsi ale hračička !!! Bůček máme rádi, a tenhle vypadá exkluzivně. :yes::yes::yes:

Veřové i kuřecí pečené maso zapletené v copánku máme rádi,ale tato úprava s marinádou se mi opravdu velice líbí<3:yes:Andri také díky za vychytávku s balsamikovým octem:-K

Tématické fráze:
marinovaný pečený bůček, marinovaný bůček, pečený marinovaný bůček, nejlepší pečený bůček, peceny bucek, vepřový bůček marinovaný pečený, pečený buček top recept, recept na marinovany bůček, pečený bůček top recepty, marinovany bucek v sójové omáčce, pečený bůček na medu, peceny bucek recept, bůček recepty, peceny bucek marinovany, bućek marinovany, marynovany bucek, marinované pečený bucek, vychytávky nejlepší pečený bůček, recepty pečený buček, marinovaný buček recept

Suroviny:
bůček, zázvor, česnek, med tekutý, ocet balsamiko, omáčka sojová, koření, kmín drcený, cibule, sůl

Přidat fotografie receptu