Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Norské buchtičky s vanilkovým krémem a kokosem

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 24

24

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 071 kJ /
6 231 kcal
Bílkoviny136,65 g
Tuky151,50 g
Vláknina35,20 g
Cholesterol 413 mg
Sodík 1,83 g
Sůl4,50 g
Sacharidy1 062,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velké mísy jsem nasypala hladkou mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, sůl, kardamom, droždí a všechny suroviny jsem zamíchala. Krok 2: Rozpustila jsem máslo, ke kterému jsem přilila mléko a promíchala. Dejte pozor, ať mokrá směs není horká, kvůli droždí, které potřebujeme aktivovat, ne zabít :). Krok 3: Mokrou směs jsem po částech přilévala k suché směsi a vždy promíchala. Na vypracování těsta můžete použít vařečku. Já jsem si práci ulehčila ručním mixérem. Pokud je potřeba, do těsta přilijte ještě trochu mléka. Vypracujte hladké a nelepivé těsto. Krok 4: Vypracované těsto jsem pomoučnila, přikryla utěrkou a nechala kynout 1 hodinu na teplém místě. Krok 5: Po hodině jsem těsto přendala na pomoučněnou plochu a ještě propracovala.
Pokud chcete mít bochánky jeden jako druhý, těsto stejně jako já zvažte, vydělte 24 ks a vytvořte 24 bochánků o stejné váze. Samozřejmě můžete tento krok vynechat a dělat je od oka. Krok 6: Vytvarované bochánky dávejte na plech, vezměte například malého panáka, pomoučněte ho a udělejte do těsta důlek. Těsto nechte kynout dalších 30 minut pod utěrkou. Krok 7: Pak už jen bochánky naplňte vanilkovým pudingem, který bude potřeba udělat z půl litru mléka. Do každého důlku dejte asi 2 lžičky pudingu. Krok 8: Naplněné bochánky dejte do předem vyhřáté trouby na 225°C a pečte asi 20 minut. Po upečení nechte bochánky vychladnout na mřížce a mezitím připravte cukrovou polevu z moučkového cukru a trochy vody. Podle potřeby můžete vodu přidat. Konzistence by ale měla být hustší, aby z houstiček nestékala. Krok 9: Polevou potřete kolem dokola vrchní část bochánku a posypte kokosem. Je to docela piplačka, ale věřte mi, že ve výsledku to stojí za to.

Zveřejněno 13. 9. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Norské buchtičky s vanilkovým krémem a kokosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WN84

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Norské buchtičky s vanilkovým krémem a kokosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WN84

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recept buchtičky s krémem, norské rezy, recept norský řez, dukátové buchtičky s krémem, buchty plněné vanilkovým krémem, housky plnene vanilkovym kremem, houstičky s vanilkovým krémem, bochánek s vanilkovým pudinkem, dvěvtroubě.blogspot.com

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, sůl, kardamom, droždí sušené, máslo, mléko, pudink, cukr moučkový, voda, kokos, poleva

Přidat fotografie receptu