Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná růže

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pankulik Pankulik

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 145 kJ /
3 142 kcal
Bílkoviny50,10 g
Tuky136,10 g
Vláknina28,05 g
Cholesterol 558 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy404,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré ingredience na těsto smícháme dohromady.
Na pomoučeném válu rozválíme těsto na plát, který přeneseme do vymazané a vysypané formy – umačkáme na dno a urovnáme.
Dno těsta propícháme vidličkou a necháme vychladnout v lednici. Krok 2: Veškeré ingredience na krém smícháme dohromady a ve vodní lázni směs mícháme, než zhoustne – hotový krém necháme prochladnout.
Po vychladnutí krém naneseme do formy s těstem. Krok 3: Jablka umyjeme.
Nožem – škrabkou na zeleninu či brambory jablka okrajujeme na co nejdelší pruhy, které stočíme do tvaru květu a vložíme do těsta ve formě.
Zbylá jablka nakrájíme na drobné kousky, které poskládáme mezi jednotlivé květy. Krok 4: Vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů Celsia a pečeme cca 30- 40 minut.

Zveřejněno 19. 9. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná růže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WNw4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná růže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WNw4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recept na jablečné růže, recept na jablecnou ruzi

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vejce, cukr vanilkový, mandle sekané, mouka hladká, mouka hladká, cukr, cukr vanilkový, mléko, rum, jablko

Přidat fotografie receptu