Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grenadýr

Tento sytý a lahodný pokrm se původně připravoval z mletého masa a bramborového těsta. Pochází z vojenské kuchyně a byl oblíben pro svou sytost a výživnost. Může být podáván také s omáčkami nebo zeleninou.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mariaj mariaj

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, pretlačíme alebo nakrájame. Krok 2: Uvaríme si fliačky v slanej vode, cibulu nakrájame orestujeme a pridáme červenú papriku. Krok 3: Uvarené fliačky primiešame k cibuli a ešte trošku orestujeme, pridáme k zemiakom.

TIP: Těstoviny na mnoho způsobů - rady, tipy a přehled

Zveřejněno 8. 7. 2009

Poznámka autorky mariaj

Rýchle, lahké, varím, keď nemám moc času :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grenadýr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0AK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grenadýr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0AK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Dobré to je s osmaženou cibulkou.😊

Paprika?
No, já ji na 2. obrázku vidím:-) ale nikde nestojí psáno, že zemáky musí být jak vařený rak, že :-D
(u nás: sádlo! + kmín)

Jana Remkova: V recepte je aj cibuľa aj paprika. Ono vidieť v zmesi svetlých zemiakov a cestovín svetlú cibuľu nie je jednoduché.;-)

tejaja: :-O já tam také tu červenou papriku nevidím..... Asi je jí tam tak málo, že jídlo vůbec neobarvila. ;-)

Přidávám osmaženou cibuli a sladkou papriku. Na fotce ji nevidím. A dovolím si přidat foto :-)

Ja doporucuji slaninu :-)

helenanezhybova 20. 10. 2010 05:43
my tenhle recept děláme často-naučil mě ho strejda z Německa a je výborný, jne tam ještě na cibulce opeču špek nebo na kostky uzený a je to mňamózní;-)

Tady v Čechách není moc známý, ale my jsem ho doma dělávali často a mám ho moc ráda.Může být s kompotem nebo s kyselou okurkou.:-O

Tématické fráze:
grenadyr, grenadyr recept, grenadir, granadýr recept, recept grenadýr, recept na grenadyr, slanej dort, grenatýr, grenadýra, grenadýn, grenadýra, grenedýr, grendýr, grenadýrka, recepty grenadyr, granadýr, grenatír, jak se vari grenadyr, grenadýr se zelím, jídlo grenadyr

Suroviny:
těstoviny maltagliati, brambory, cibule, paprika čerstvá červená, olej

Přidat fotografie receptu