Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka-Pho Ga

Kouzlo vietnamské kuchyně stkví v dokonalém vychucení a rafinované kombinaci komponentů. Sytá polévka plná lahodné čerstvé zeleniny, masa a mnoho hodin taženého vývaru dokáže plnohodnotné nahradit celý oběd.

Hodnocení receptu je 4,2 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

FreshBites FreshBites

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min + případné další hodiny přípravy vývaru

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava, + případné další hodiny přípravy vývaru )

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 288 kJ /
1 503 kcal
Bílkoviny57,20 g
Tuky4,39 g
Vláknina53,76 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 469 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy284,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celé kuře (slepici) omyjeme, očistíme a rozporcujeme. Krok 2: Vložíme do většího hrnce, přidáme celou očištěnou mrkev, česnekové stroužky i se slupkou, celou cibuli (oloupanou nebo i se slupkou, pokud je hezká) a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořené (asi 4 litry). Můžeme i lehce osolit a opepřit, aby bylo maso ochucené, ale není to nutné. Krok 3: Přivedeme k varu, stáhneme teplotu na minimum a necháme pomalu táhnout. Zpočátku z povrchu sbíráme vysráženou pěnu, aby vývar zůstal hezky čistý. Asi po hodině vyndáme z vývaru prsa, případně i stehna a uschováme. Vývar přikryjeme pokličkou a dál pomalu vaříme minimálně 2-3 hodiny, ale klidně i více. Krok 4: Hotový vývar přecedíme, vyvařené kosti a zeleninu vyhodíme. Krok 5: Cibuli oloupeme, přepůlíme a spolu s veškerým kořením na polévku (skořice, badyán, hřebíček, koriandr) na suché pánvi opečeme. Přidáme i neoloupaný zázvor, který podélně rozpůlíme. Krok 6: Opékáme tak dlouho, dokud cibule nezačne na řezné straně lehce černat. Koření se vlivem tepla též pěkně rozvoní. Krok 7: Opečené koření, zázvor i cibuli přendáme do hrnce, zalijeme kuřecím (slepičím) vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi 30 minut vařit. Vzniklý silný voňavý vývar můžeme hned v hrnci dochutit několika lžícemi rybí a sójové omáčky, případně jej necháme jak je. Krok 8: Mezitím, co se vaří vývar, připravíme suroviny k servírování: Nudle ponoříme asi na 30 minut nebo hodinu do studené vody, aby povolila jejich škrobovitost. Těsně před podáváním v sítu nebo cedníku na chvíli ponoříme do hrnce s vařící vodou nebo vývarem. Krok 9: Maso ze stehen obereme od kosti a spolu s prsíčky vše nakrájíme na plátky. Krok 10: Jarní cibulky nakrájíme, spodní bílé části na tenké proužky, vrchní zelené na kolečka. Mungo výhonky scedíme z nálevu. Limety nakrájíme na čtvrtky. Čerstvé bylinky pouze očistíme a necháme vcelku, případně pokrájíme na velké kusy. Čerstvou nebo sušenou chilli papriku nakrájíme na kolečka. Krok 11: Do velké misky dáme porci nudlí, masa, přidáme jarní cibulku, mungo výhonky, hrst bylinek a chilli papriku. Vše zalijeme horkým vývarem a podáváme spolu s limetou, sójovou omáčkou, rybí omáčkou a omáčkou sriracha na dochucení.

TIP: Jak zchladit vývar, abychom ho mohli uchovat na později

Zveřejněno 19. 9. 2018

Poznámka autorky FreshBites

Ve Vietnamu nechávají vývar táhnout přes noc a polévku servírují k snídani. Další mé recepty najdete na https://www.freshbites.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka-Pho Ga

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/40kg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka-Pho Ga

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/40kg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Mrkev, česnek, sůl ani pepř do Pho ga ne! Opravdu tam vůbec nepatří. Naopak Vám tam zase chybí kardamom, který by se měl opéct spolu s cibulí a ostatním kořením. Vývar se dochucuje rybí omáčkou, případně přidávám vietnamský bujón pho ga, ale soli nedávám ani špetku. Uznávám, že každá varianta polévky se může trochu lišit, ale ta mrkev, česnek, sůl a pepř z pho ga dělá trochu počeštělou verzi, což je zbytečné a je to škoda

Tématické fráze:
pho ga, pho ga recept, slepici pho, vietnamská slepičí polévka, polevka pho-ga, vietnamska kureci polevka, slepičí polévka pho, vietnamská polévka pho ga, vietnamská kuřecí polévka recept, kureci pho, polevka pho ga, pho ga polévka, pho kureci recept, kuřecí polévka pho, pho kuřecí recept, vietnamské recepty, polévka z celého kurete, vietnamske kureci stehna, slepice s rybi omackou, vietnamska polevka s kurecimi knedlíčky recept

Suroviny:
kuře, mrkev, česnek, cibule, sůl, pepř celý, cibule, zázvor, skořice celá, badyán, koření hřebíček, koriandr, omáčka sojová, omáčka rybí, sůl, pepř mletý, nudle rýžové, fazole, cibulka jarní, čerstvé bylinky, chilli paprika sušená, omáčka chilli

Přidat fotografie receptu