Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort s pařížským krémem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Shark560 Shark560

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 16

16

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie35 424 kJ /
8 466 kcal
Bílkoviny115,14 g
Tuky598,69 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 2,48 g
Sodík 1,03 g
Sůl2,88 g
Sacharidy639,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto:
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny.
Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni.
Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek.
Pečeme při 160 ° C cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta.
Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení.
Vychladlý korpus rozřízneme na tři části.
Dva pláty těsta naplníme krémem a zbylý krém použijeme na natření boků, vrchu a k zdobení dortu. Krok 2: Krém:
Nejprve zahřejeme smetanu. Pak do ní vložíme čokolády a máslo a směs přivedeme k varu. Dvakrát zabublá a směs ze sporáku stáhneme. Směs necháme vychladnout nebo ji zchladíme šokově třeba ve dřezu na mytí nádobí. Každopádně by neměla jít za horka do ledničky. Takže vychladlou směs dáme na noc do ledničky. Na druhý den ji vyšleháme v pěnu. Není třeba dlouho, aby se krém nesrazil. Když se budou dělat v krému brázdy či větší hroudy, tak je krém ok. V zásadě platí, čím chladnější hmota, tím lepší, čili hustší krém.
Důležitým faktorem kterým můžeme ovlivnit hustotu krému je hořká čokoláda, smetana, přidané máslo.
Všechny suroviny mám z Lidlu.

TIP: 6 způsobů, jak zdobit moučníky krémem

Zveřejněno 20. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s pařížským krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l48V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s pařížským krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l48V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Nádherný dort :-K

Jana Dorazinová-Remková:
Som rád,že sa Vám páči.Vďaka :-K

Veľmi pekne Vám ďakujem.Ok..... ;-)

Moc pěkné, jste šikovný. Přimlouvala bych se za máslo, do toho krému.:yes:

Tématické fráze:
pařížský dort s pařížským krémem, čokoládový dort s pařížským krémem, dort s pařížským krémem, ořechový dort s pařížským krémem, dort s pariskym kremem a banány, dort s pařížským krémem recept, čokoládový dort spařížským krémem, pařížský dort s pařížským krémem recept, dorta s pařížským krémem, pařížským dort, čokoládový dort s paříšskym kremem, pařížský dort s pařížským krémem videorecept, čokoládový dort s pařížským krémem recept, dort s kremem, s pařížským krémem, top recept dort s pařížským kremem, koláč s pařížský kremem, cokoladovy dort parizskym s krémem, těsto na dorty, dort z parizkym kremem

Suroviny:
bílek, žloutek, cukr krystal, cukr vanilkový, mouka hladká, kypřící prášek, olej slunečnicový, smetana ke šlehání, čokoláda hořká, čokoláda mléčná, máslo

Přidat fotografie receptu