Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankovo-jablkový nákyp s ořechy a rozinkami

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 715 kJ /
2 800 kcal
Bílkoviny53,46 g
Tuky135,90 g
Vláknina42,60 g
Cholesterol 773 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy319,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohánku zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad ňu, zakryjeme a zabalíme do perín na 30 minút bobtnať. Krok 2: Žĺtky vyšľaháne s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Krok 3: Postupne všľaháme zmäknuté maslo. Krok 4: Pridáme mäkkú pohánku a premiešame. Krok 5: Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Krok 6: Do vymasteného pekáčika dáme polovicu pohánky. Na ňu nahrubo nastrúhame jablká. Posypeme škoricou, hrozienkami a sekanými orechami. Zakryjeme druhou polovicou pohánky. Krok 7: Zapekáme v rúre na 180°C asi 30 minút.

Zveřejněno 20. 9. 2018

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Česká pohanková kuchařka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankovo-jablkový nákyp s ořechy a rozinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w4nz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankovo-jablkový nákyp s ořechy a rozinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w4nz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
pohankový nákyp, pohankovy nákyp s jablky

Suroviny:
pohanka, vejce, cukr, máslo, cukr vanilkový, jablko, rozinky, skořice, ořechy sekané

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu