Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dršťky na paprice

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Shark560 Shark560

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 737 kJ /
1 610 kcal
Bílkoviny215,78 g
Tuky12,38 g
Vláknina70,08 g
Cholesterol 950 mg
Sodík 542 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy149,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dršťky umyjeme. Krok 2: Cibuli i nasekaný česnek osmažíme. Krok 3: K cibuli přidáme mletou papriku a stáhneme ji ze sporáku, aby nezhořkla. Krok 4: K cibuli přidáme nakrájená rajčata a papriku. Zeleninu krátce osmahneme. Krok 5: K osmažené zelenině přidáme předvařené dršťky a kromě kávové lžičky mleté ​​papriky a majoránky, přidáme ostatní koření a přísady. Jídlo podlijeme 800 ml horké vody a vaříme zhruba 1 hodinu. Krok 6: Když je jídlo uvařené, přidáme k němu majoránku, kterou mezi dlaněmi rozdrobíme a přidáme ještě 1 kávovou lžičku mleté ​​červené papriky. Krok 7: Jídlo ochutnáme a dochutíme, je-li třeba, podle naší chuti a přílohu k němu zvolte sami. Můžou to být vařené brambory, kynuté knedlíky na páře i když já nejraději s chlebem.

Zveřejněno 21. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dršťky na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NA7N

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dršťky na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NA7N

Komentáře (12)

casino: Polovička, taky tvrdí, že to je, stav tristní a měla bych s tím něco udělat! Jen se vymlouvá, taky je rozmlsaný až no!
Moje tchýně skvěle vařila, maďarskou kuchyni ..... a "ono" mě to doma kritizuje, že jo! Celý život se "to" cpalo gulášky, dršťakmi, koláčky od výmyslu světa.... ;-)

Veronika.Hrozna:
Tož nevím esli vás mám litovat, či vám snad závidět...;-)

magdalenka: Na moji chut, jen ty madarske.Italske mi nesly pod vous. Ja italskou kuchyni nemusim vubec, Nemecko ani za trest, jen snim kariwurst a nektere uzeniny. Bavorskou miluji, Rakouskou ano, krome jejich bramboroveho salatu, snad vse.
Francouzske snim vse. Recke skoro vse. Arabska kuchyne ,bez komentare, tu nemam rada, vadi mi.Roky jsem ji jedla, nesnesu ani vuni arabskeho jidla.

Veronika.Hrozna: Aj Taliani majú radi držky. Casino vie, prečo to spomína. V Maďarsku hľadajte "pacalpörkölt". Tam majú držky na paprike napr. aj s mozočkom, jedla som aj s pridaním šampiňónov...a na jedálnom lístku som videla aj s pridaním bravčových nožičiek či kolena.

casino: Všechno špatně, jít hledat dršťky do italské kuchyně, ani náhodou! Zadejte si Pazalt perkelt , made in Hungary!
Ale nedejte tam všechny feferonky, a pálivou papriku, co jsou v receptu! Nevím jak se to píše správně , ale google se posnaží, asi má rád dršťky!:-D :-) Asi je to Pacalt perkelt......:-?

Psychicky se chystám na českou klasiku "Zadělávané dršťky", tak pátrám, pátrám... :-)
Nenalezeny!
No, kdysi byly hovězí žaludky za hubičku, že ;-(
Též zde patrně nejsou ani perly italské kuchyně Trippa alla Milanese, ani Tripa alla Fiorentina ;-)
https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=D...

Nie je to polievka, je to hustejsie. Podava sa ako hlavny chod, u nas tiez obycajne s chlebom. (pacalporkolt je skvely.) Nemam rada predvarene drzky, kupujem cerstve a aj ked to trva dlhsie, pohram sa, dobre preperiem a uvarim sama.

To je přece normální dršťková polévka, nebo ne?

rihana: taky se mi zdá:-)

Tématické fráze:
drstky na paprice, drstky na paprice recept, recepty drštky, drštky recepty, zadělávané dršťky na paprice, bylinková tarhoňa, gulas z drstek, zelené dršťky v kuchyni, recept na drzky, dršťky recept, dršky na paprice recept, recept na guláš z drstek, dršťková maďarský guláš, drstky, drštky s fazolema, příprava držtěk, gulaš z vařenych drštěk, hořké dršťky, maďarské dršťky na paprice, maďarský guláš z drštěk

Suroviny:
dršťky, rajče, paprika čerstvá zelená, cibule, česnek, voda, olej, pepř mletý, sůl, vegeta, kmín celý, paprika sušená sladká, koření madarský guláš, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu