Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Margot dort

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Shark560 Shark560

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 16

16

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 116 kJ /
6 720 kcal
Bílkoviny108,93 g
Tuky425,69 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 2,10 g
Sodík 1,10 g
Sůl2,88 g
Sacharidy610,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek.
Pečeme při 160 ° C cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta.
Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení.
Vychladlý korpus rozřízneme na tři části.
Dva pláty těsta naplníme krémem a zbylý krém použijeme na natření boků, vrchu a k zdobení . Krok 2: Uvaříme pudink z mléka, cukru a Zlatého klasu. Necháme ho vychladnout. Kdyby se v něm objevily boule, resp. kdyby moc ztuhl, tak ho před použitím prošleháme. Do vlažného pudinku přimícháme najemno nastrouhanou čokoládu Margot. Dále do změklého vyšlehaného másla postupně přidáváme pudink a krém prošleháme. Kdyby bylo potřeba, tak dochutíme práškovým cukrem.

Zveřejněno 23. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Margot dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9MLY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Margot dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9MLY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Shark560: Děkuji za odpověď, jsem ráda, že to tak je, vyzkouším. :-)

Dort je krásný a určitě velmi chutný. Ale: je krém, kterým je nahoře ozdobený, připravený opravdu přesně podle receptu? Předpokládám, že nastrouhaná margotka, i když na malém oku, vytvoří v krému drobné kousky, které pak budou dělat neplechu při zdobení cukrářskou špičkou. Krém na fotce vypadá úplně hladký bez kousků. Že by se v něm margotka zcela rozpustila? Děkuji za objasnění "záhady".

kucharka:
Krém som robil iba jeden druh.Samozreje,že som v tom kréme mal aj drobné častice a preto som použil aj hrubšiu zdobiacu špičku. :-)
runnko.blogspot.com/2018/09/blog-post_23.html?m=1

Tématické fráze:
krém z čokolády margot, margot dort, dort margot, margot krém, margot buchta, krém margot, recept na dort margot, recept dort s margot, recept na malý dortík

Suroviny:
žloutek, bílek, cukr krystal, cukr vanilkový, mouka hladká, mouka polohrubá, kypřící prášek, olej slunečnicový, mléko, prášek zlatý klas, cukr krystal, čokoláda margot, máslo

Přidat fotografie receptu