Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky grófa Eszterházyho

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Izabella929 Izabella929

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 372 kJ /
1 523 kcal
Bílkoviny56,44 g
Tuky99,20 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 579 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy100,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajcia som rozdelila a bielky vyšľahala do peny. Žĺtky s cukrom vymiešam do peny, múku preosejem do základu a napokon pridám bielky - zriedim opatrne mliekom.
Táto palacinka sa pečie na klasických sporákoch na okraji platne pomaly, aby sa dobre piškótové cesto prepieklo, pretože sa neotáča, pečie sa iba z jednej strany. Krok 2: Panvicu som dala dobre rozpáliť, až potom som do nej dala maslo. Inak kuchár ju piekol na masle, ale ja som pridala olej, aby mi pri pomalom pečení maslo nehorelo. Vtedy boli domáce maslá kvalitné. Vareškou som pridala cesto, upravila som ho, aby bolo všade rovnako hrubé a pomaly na plynovom sporáku som piekla tak, že som počas pečenia stále otáčala panvicu a pieklo sa celkom na slabom plameni - viď foto. Krok 3: Podľa farby a štruktúry cesta som zistila, že je palacinka upečená. Neobrátila som ju, len som ju vyložila na veľký tanier. Tá strana, ktorá sa nepiekla, sa vlastne plní. Cesto musí zostať krásne svetlé. Pripravila som šľahačku, je na vás, koľko jej dáte na polovicu palacinky, lebo sa zdobí len polovica a druhou polovicou sa zakryje plnka i so šľahačkou.
Použila som na zdobenie ovocie, aby sa farebne a chuťovo hodilo k sebe. Mandarinky, jahody a kiwi. Je na vás, ako si ju ozdobíte, ale v každom prípade je to fantastická pochúťka.

Zveřejněno 5. 10. 2018

Poznámka autorky Izabella929

Gróf Eszterházy bol veľmi maškrtný a preto pre neho vymýšľali rôzne maškrty. Známe sú jeho zákusky, zmrzliny a v neposlednom rade veľmi populárna je aj jeho palacinka.

Palacinka sa pripravuje celkom inak ako bežné naše.

Prajem vám dobrú chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palačinky grófa Eszterházyho

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o4JY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palačinky grófa Eszterházyho

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o4JY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Nádherná palačinka, tu bych si dala s chutí!:yes:

zizala, áno viem o tom, robila som to, kým som mala domáce maslo priamo od farmára..tieto napodobniny masla, nemám chuť prepúšťať..

Stačilo by místo másla z kostky použít máslo přepuštěné (ghí), nepřepaluje se.

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, máslo, mouka hladká, mléko, sůl, máslo, ovoce, šlehačka

Přidat fotografie receptu