Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy z drobného ovoce

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Izabella929 Izabella929

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 842 kJ /
5 460 kcal
Bílkoviny89,25 g
Tuky360,85 g
Vláknina13,15 g
Cholesterol 2,27 g
Sodík 921 mg
Sůl2,37 g
Sacharidy457,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vmiešala do cesta. Plech som vystlala papierom na pečenie a cesta som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 st C a piekli sa 10 min. Ešte za horúca som z korpusov stiahla kožu, lebo vtedy ide ľahko. Korpusy nechám chladiť na mriežke. Kým sa pečie prvý korpus, pripravím si cesto aj na druhý. Krok 2: Pripravím vanilkový krém. V mlieku vymiešam zlaté klasy a uvarím hustú kašu, ktorú nechám chladiť. Maslo s cukrom vymiešam do peny a postupne pridávam po lyžici vychladnutý puding, napokon vyšľahám a pridám likér. Krém uložím do chladničky stuhnúť, ale odoberiem z neho tretinu a ten nechám v chladničke až do druhého dňa. Krok 3: Zostavím koláč. Na podnos položím prvý korpus. Do rajnice dám ovocie a nechám ho pomaly zohrievať. Vo vode vymiešam malinový puding, pridám detskú krupicu a vanilkový cukor a začínam ovocie zahusťovať. Miešam, kým sa celkom všetko spolu neuvarí a ešte horúce postupne lejem na pripravený korpus, takže ukladám lyžicou do radu a kde je už je začiatok krému chladný, navrstvím ďalšiu vrstvu. Uložím do chladničky. Keď je krém vlažný, vyberiem z chladničky a natriem naň biely vanilkový krém. Na vanilkový krém ihneď uložím druhý korpus, zaťažím 4 kg cukru a uložím na noc do chladničky.
Druhý deň vrch natriem horúcim drienkovým lekvárom, natriem naň odloženú tretinu krému a uložím do chladničky.
Pripravím šľahačku a natriem ju na biely krém a nechám opäť stuhnúť. Nastrúham čoko hoblinky biele aj z horkej čokolády na vrch. Krájam horúcim nožom.

Zveřejněno 7. 10. 2018

Poznámka autorky Izabella929

Prajem vám dobrú chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy z drobného ovoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MzBm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy z drobného ovoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MzBm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

zizala, ja ešte vlažný puding vyšľahám mixérom, aby neboli hrčky, počas šľahania mi celkom puding vychladne a potom ho iba po lyžici pridávam k maslovej hmote..už som viac krát chladila zakrytý fóliou a napriek tomu som tam mala malé hrčky...

Izabella929: S mixováním nemám dobrou zkušenost, stalo se mi, že pudink příliš zřídl.

Dovolím si napsat můj postup. Já dávám na 3 sáčky pudinku nebo Zlatého klasu 1 litr mléka. Rozmíchám je ve studeném mléce, postavím na plamen a pořád pilně míchám, jak začne houstnout, odstavím z plamene, pořádně vymíchám dohladka a pak dovařím do úplného zhoustnutí. Povrch zakryju potravinovou fólií a nechám chladnout. Když se mi párkrát stalo, že se v pudinku i přesto vytvořily hrudky, přepasírovala jsem ho nebo raději uvařila jiný, pokud jsem měla ingredience.

zizala, krém bol práve vymiešaný a bolo ho hodne a nemestil sa mi do misy...iste , že sa tam našli hrčky, ale tie zvyknem pri natieraní na korpus odstrániť..teraz som vlažný puding nevymiešala samostatne...robím to bežne tak..

casino,moje zákusky neskrášľujem, nemám dôvod...ako som písala, ovocie sa chová v zákuskoch celkom inak ako krém a masla a cukru..je naviac vlhké a reaguje na zmeny..takže dala som ho pre inšpiráciu a vôbec ma to netrápi...piekla som zákusky z čerstvého ovocia a to je stabilnejší krém, ale mrazené ovocie je nestabilné..Vďaka za komentár.-)

zizala, neviem, čo znamená slovo,,puckatý,,, ale ovocie sa chová v zákuskoch celkom inak ako hladký krém z pudingu a masla..a naviac bola to zmes ovocia a neodstránila som drobné zrnká chcela, aby tie zrná v ňom zostali..inak ten krém je stabilný, keby nebol, farbil by biele cesto, ako my cukrári hovoríme, ťahal by pásy za nožom..ak si pozrieš foto ovocia, boli tam a j veľké kusy černice a tie sa pri varení nerozpadli, preto sa javia, že vytŕčaju z radu..nevadí, ale chuťovo je to bombový zákusok..ale treba vyskúšať..:-K možno bude krajší ako môj..vďaka za komentár...

Izabella929: Mám na mysli ten vanilkový krém v misce a pak jak je natřený na korpusu. Žádné ovoce v něm není, jsou v něm naopak nepříjemně viditelné kousky. Kazí dojem z jinak krásného zákusku. :-(

zizala, prečo máš ten dojem?

zizala:
"puckatý"
Češtin je krásný:-K
Izabella929:
Tu drobnou vadu na kráse lze zajisté snadno odstraniti několikerým kliknutím myši u příslušných foteček :-D
No, ale jen skutečný mistr by to nechal tak jak je, neb všichni co něco tvoříme tak víme, že "Není každý den posvícení", že :-K

Zobrazit starší odpověď

Tady ten krém se příliš nepovedl, jak vidím. ;-)

Tématické fráze:
ovocné řezy, řezy s ovocem, ovocné řezy na plech, krém z mraženého ovoce, rezy z lesního ovoce, mraženého pudink s ovocem, izabella řezy, luxusní ovocné řezy recept, top recepty ovocne rezy, malinové řezy, řezy z mraženého ovoce, řezy mrazene ovoce, ovocne řezy recept, puding z mraženého ovoce, luxusní řezy, recept na ovocne rezy, ovocné řezy s krémem, krem do rezu na vrchu ovoce, řezy na plech, mražené ovoce na krému

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka výběrová, prášek do pečiva, soda jedlá, ovoce mražené, voda, pudink, krupice dětská, cukr vanilkový, mléko, zlatý klas, cukr moučkový, máslo, likér ořechový, smetana 33%, cukr, smeta-fix, čokoláda hořká

Přidat fotografie receptu