Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 225 kJ / 1 727 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,80 g |
Tuky | 10,20 g |
Vláknina | 26,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 334,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prichystáme všetky suroviny.
Krok 2: Pokrájame alebo nastrúhame mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak.
Na rozpálenej panvici opražíme cibuľu a cesnak a po chvíľke pridáme mrkvu a zeler. Pekne to podusíme a potom odložíme na tanier nabok.
Na tej istej panvici opražíme mäso. Krok 3: Ked sa mäso posmaží, pridáme naspať na panvicu k mäsu zeleninu a prichutíme mixom sušených byliniek a oreganom. Posolíme a pridáme čierne korenie. Pridáme paradajky a paradajkový pretlak, hovädzí bujón, červené víno (v mojom recepte som použila worčestrovú omáčku pretože víno nepoužívam) a bobkový list. Premiešame, prikryjeme a necháme dusiť na strednom ohni okolo 20 - 30 minút. Ak chcete mať pravú taliansku bolonskú, tak podlejte viacej vody a bubľajte 2 hodiny.
Popritom pripravíme špagety. Ja som pripravila dva iné druhy. Taktiež môžete urobiť iné cestoviny. Ak máte radi viacej omáčky, tak pridajte viacej paradajok v piatom kroku. Špagety naložíme na tanier. Ak ich chcete mať s mäsom premiešané, tak ich môžete premiešať v panvici a naložiť už premiešané. Na vrchu posypeme syrom podľa vašej chuti. Ale na pravý taliansky spôsob by to mal byť parmezán. Ozdobte to bazalkou.
Na rozpálenej panvici opražíme cibuľu a cesnak a po chvíľke pridáme mrkvu a zeler. Pekne to podusíme a potom odložíme na tanier nabok.
Na tej istej panvici opražíme mäso. Krok 3: Ked sa mäso posmaží, pridáme naspať na panvicu k mäsu zeleninu a prichutíme mixom sušených byliniek a oreganom. Posolíme a pridáme čierne korenie. Pridáme paradajky a paradajkový pretlak, hovädzí bujón, červené víno (v mojom recepte som použila worčestrovú omáčku pretože víno nepoužívam) a bobkový list. Premiešame, prikryjeme a necháme dusiť na strednom ohni okolo 20 - 30 minút. Ak chcete mať pravú taliansku bolonskú, tak podlejte viacej vody a bubľajte 2 hodiny.
Popritom pripravíme špagety. Ja som pripravila dva iné druhy. Taktiež môžete urobiť iné cestoviny. Ak máte radi viacej omáčky, tak pridajte viacej paradajok v piatom kroku. Špagety naložíme na tanier. Ak ich chcete mať s mäsom premiešané, tak ich môžete premiešať v panvici a naložiť už premiešané. Na vrchu posypeme syrom podľa vašej chuti. Ale na pravý taliansky spôsob by to mal byť parmezán. Ozdobte to bazalkou.
Zveřejněno 7. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňské špagety à la Silvia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QELG
Moje poznámka
Boloňské špagety à la Silvia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QELG
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 2 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 4 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 6 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 8 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 9 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 9 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 10 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
bolonske špagety,
recept na boloňské špagety,
boloňské špagety recept,
boloňské špagety recepty,
recept na pravú bolonskú omáčku,
boloňská na špagety,
bolonske spagety z jehněčího masa,
recept na spagety
Suroviny:
česnek,
olej olivový,
rajče,
protlak rajčatový,
bylinky sušené,
bazalka čerstvá,
bujón hovězí,
bobkový list,
sůl,
pepř,
parmazán,
těstoviny špagety,
víno červené
Komentáře