Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerové pyré s bílým vínem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 586 kJ /
379 kcal
Bílkoviny7,66 g
Tuky1,38 g
Vláknina22,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 387 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy26,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno. Krok 2: V kastrolu rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme celer, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme podlít i vodou. Krok 3: Když je celer měkký, rozmixujeme ho ponorným mixérem, podle potřeby můžeme zahustit strouhanou bramborou a znovu rozmixovat. Krok 4: Osolíme a necháme pár minut probublat. Krok 5: Podáváme jako přílohu, výborně se hodí třeba k lososovi.

Zveřejněno 15. 10. 2018

Poznámka autorky Johanka128

Víno zde má poměrně výraznou chuť, pokud chce někdo jemnější chuť, dá ho méně a více podlije vodou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové pyré s bílým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B0pY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové pyré s bílým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B0pY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
celerove pyre, bramborovo celerové pyré s vinem, pyré z bílého zelí, jemné celerové pyré

Suroviny:
celer, cibule, máslo, víno bílé, sůl, brambory

Přidat fotografie receptu