Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne

Chcete pozvat přátele na večeři a být přitom za kuchařskou hvězdu? Lasagne jsou sázka na jistotu. Tyto široké pláty těstovin, mezi které vrstvíme dva druhy náplní, nejčastěji bešamelovou a masovou, milují všichni.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vercak

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 75 min

100 min (25 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 879 kJ /
2 361 kcal
Bílkoviny109,79 g
Tuky167,75 g
Vláknina17,94 g
Cholesterol 525 mg
Sodík 505 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy95,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Masová směs: v hrnci na oleji osmahneme část cibulky nakrájené na kostičky, přidáme červenou papriku (koření), krátce osmahneme, přidáme mleté maso. Na zbytku cibulky zvlášť podusíme nakrájené houby, papriku i rajčata a přidáme k masu. Krok 2: Ochutíme solí, pepřem, bujonem, sójovou omáčkou, kořením na pizzu a kečupem. Podlijeme a dusíme 30 minut. Pak zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a necháme ještě asi 15 minut povařit. Krok 3: Bešamelová omáčka: z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme studeným mlékem, rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Až omáčka zhoustne, odstavíme ji, dochutíme pepřem, sójovou omáčkou a solí. Krok 4: Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme olejem a děláme vrstvy: bešamel-lasagne-bešamel-masová směs-lasagne-bešamel-masová směs atd. (přibližně 3 vrstvy). Poslední vrstvu tvoří lasagne, které potřeme zbytkem bešamelu a dáme zapéct do trouby na 20 - 30 minut.

TIP: Jak připravit lasagne - příprava krok za krokem

Zveřejněno 9. 7. 2009

Poznámka autorky Vercak

Jsou sice pracnější, ale výsledek stojí za to. Místo soli používám do bešamelové omáčky raději podravku .Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjyG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjyG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Jitka: v tomto případě souhlasím.. do bešamelu dávám vždy oříšek z muškátu.. muluju tu chuť a vůni:-K:-* sojovku ano, ale tady ne;-):-)

Sojová omáčka nepatří do všeho.Járaději nechávám přírodní chutě,takže muškátový oříšek!

když tam nechcete sójovku tak jí tam prostě nedávejte a nahraďte jí něčím co máte raději nebo co je vám sympatičtější.nechápu ten povyk:) ve své kuchyni je každý svým pánem přece ;-)

sojovka to snad ne:-D:-D:-D

Nic proti ale do Bešamelové omáčky se vůbec nedává pepř a sojová omáčka, ale MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK!!!!:-(:-(:-(

Co je špatného na koření na pizzu a sojovce????? vždycky když lasagne uvařím i s těmito ingrediencemi, tak se všichni oblizují až za ušima :-p:-!

sojovka a koreni na pizzu to snad ne????;-(;-(;-(

Jsou dělané z domácích lazaní,chuťově výborné :-p:-p:-D

Tématické fráze:
lasagne, bešamelová omáčka recept, bešamelová omáčka na lasagne, bešamelová omáčka lasagne, omáčka na lasagne, recept na lazane, směs na lasagne, bešamel na lasaně, lazaně s cuketou, lazaně recept, lasagne bešamel, cuketove lazane, lasagne recept, lasagne s cuketou, top recepty lasagne, lazaně, besamelova omacka na lasane, recepty na lasagne, testoviny lasagne, lasagne s bešamelovou omáčkou

Suroviny:
těstoviny, maso mleté, cibule, rajče, paprika čerstvá červená, žampióny, mouka hladká, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, bujón, omáčka sojová, koření pizza, kečup sladký, máslo, mouka hladká, mléko, sůl, pepř mletý, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu