Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavá ryba s restovanou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 386 kJ /
1 287 kcal
Bílkoviny87,69 g
Tuky62,80 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 326 mg
Sodík 1,11 g
Sůl2,96 g
Sacharidy91,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvou rybu opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na proužky nebo porce. Uložíme do chladničky a do mrazáku dáme chladit vodu. Mraženou rybu necháme mírně povolit a osušíme. Očistíme všechnu zeleninu i brambory a vše nakrájíme na hranolky, kolečka nebo velikosti soust.
Všechnu zeleninu krátce povaříme, asi 4 minuty, scedíme a prolijeme studenou vodou. Necháme okapat a osušíme.
Nakrájíme slaninu na kostičky a dáme ji na pánev vyškvařit. Podle potřeby přidáme trošku oleje a dáme opékat zeleninu i brambory. Krok 2: Do hlubší misky nasypeme mouku, vmícháme prášek do pečiva a přidáme rozpuštěné máslo a sůl. Z této směsi vytvoříme drobenku, do které přilijeme vychlazenou perlivou vodu. Pokud nemáme perlivou vodu, dáme do mouky celý prášek do pečiva. Předehřejeme druhou hlubší pánev a dáme do ní olej na smažení.
Promícháme metličkou těstíčko, ale hrudky jsou žádoucí - při smažení se nafouknou a udělají křupavou krustu. Krok 3: Vychlazené osolené kousky ryby obalujeme v těstíčku a ihned vkládáme do horkého oleje. Smažíme velmi krátce dorůžova z obou stran a vyndaváme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. .
Podáváme s bramborovými hranolkami a obložíme restovanou zeleninou. Kdo má rád, přidá i tatarku.

Zveřejněno 25. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavá ryba s restovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AkgP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavá ryba s restovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AkgP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

No, připomíná to Tempuru, ale je to cosi originálního:yes:
Asi by to chtělo poupravit bod 2 postupu: patrně to budou dvě různé věci, pokud do drobenky přidáte bublinkovou vodu, NEBO prdopeč, že :-O :-)

casino: četla a nevím co je nesrozumitelné - k perlivé vodě jsem dala do mouky TROŠKU prdop a když tohle dělám z obyčejnou vodou tak dávám prdop CELÝ :-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
ryba se zeleninou, ryba na másle se zeleninou, recept na rybu cerstva ze zeleninu, jak na krupavou rybu, sumeček africký recepty, smažená ryba se zeleninou, křupavá ryba, recept na křupavou krustu ryby, jak obalujeme rybu, křupavá smažená ryba

Suroviny:
ryba, mouka hladká, prášek do pečiva, máslo, slanina, sůl, olej slunečnicový, zelenina

Přidat fotografie receptu