Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar z volské oháňky

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 210 min

210 min (210 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 513 kJ /
1 796 kcal
Bílkoviny97,20 g
Tuky129,70 g
Vláknina20,19 g
Cholesterol 651 mg
Sodík 627 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy35,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Volskou oháňku nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky. Olej zahřejte na vyšší teplotu, oháňku opečte do tmavohněda, přilijte 1 l vody, přikryjte a vařte 2 hodiny. Krok 2: Cibuli a zeleninu očistěte, nakrájejte na malé kousky a na másle osmahněte do zlatova. Přidejte koření a sherry. Maso vyjměte, vykostěte, kosti vařte dalších 60 minut. Krok 3: Vychladlé maso nakrájejte na malé kostičky. Polévku pomalu slijte přes jemné plátno, aby byla čirá. Vložte maso, zahřejte, ochuťte a podávejte.

Zveřejněno 6. 11. 2018

Poznámka autora clupmi

Tuk seberte, až když vývar vychladne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar z volské oháňky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/40y1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar z volské oháňky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/40y1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Na to, že by měl být vývar čirý, tak je hnědý:-O Taky dávám neloupanou cibuli a zeleninu v celku, tak, jak Casino:-)

té vody je málo, musí se dolévat, ten litr se za tu dobu vaření vyvaří:-)

Nějak tam chybí, co s tou osmahnutou zeleninou s kořením a sherry. Přidá se ještě vařit ke kostem nebo už jenom jako vložka do hotového vývaru? ;-)

1974andrea:
No co?:-)
No vyhodit, že ;-)
Stojí psáno: "Polévku pomalu slijte přes jemné plátno, aby byla čirá."

"nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky."
" maso nakrájejte na malé kostičky."
No, někde jste se patrně sekl, že :-)

Litr vody? Tož to bude síla! :-O:-)
Ale líbí se mi, že nepočítáte pepř po kusech:yes:
***
Není nezbytné do VÝVARŮ zeleninu krájet...
...a cibule se vaří NELOUPANÁ:yes: natož aby se smažila do zlatova:no: (nevaříme cibulačku, že:-) Snad pouze rozpůlit a řeznou plochu "spálit" na nasucho (pro lepší barvu vývaru):yes:
***
OT
Na oddělení tuku se dá koupit konvička
https://www.google.cz/search?ei=-1rhW-vsAcrIwALX5p...

Tématické fráze:
vývar neloupaná cibule, polévka z volské oháňky recept

Suroviny:
oháňka hovězí, olej, cibule, mrkev, celer, pórek, rajče, máslo, pepř celý, bobkový list, koření hřebíček, sůl, česnek, tymián, sherry

Přidat fotografie receptu