Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená vepřová kýta na zelenině a slanině

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 275 kJ /
2 217 kcal
Bílkoviny180,23 g
Tuky146,29 g
Vláknina10,45 g
Cholesterol 490 mg
Sodík 2,63 g
Sůl6,23 g
Sacharidy40,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na kostičky, kapii na širší proužky, česnek na plátky a šalotku na kolečka.
Mrkev, celer a bramboru očistíme a nakrájíme na hranolky a jarní cibulku na špalíčky. Krok 2: Maso omyjeme, osušíme, obě strany osolíme, opepříme a uděláme uprostřed zářez, kam zastrčíme kapustové listy s kapií a klobásou.
Oba konce masa přehneme, co nejvíc to jde k sobě a pevně omotáme provázkem. Krok 3: Dno hrnce poklademe kolečky šalotky, slaninou a vložíme maso.
Ostatní zeleninu dáme všude okolo masa, podlijeme vývarem nebo vodou a posypeme pár kuličkami pepře.
Pomalý hrnec nastavíme na 9 hodin Low. Krok 4: Hotové maso přendáme na pekáček s trochou štávy a dáme do vyhřáté trouby dopéct na barvu (ale není to nutné). Krok 5: Šťávu i se zeleninou přendáme do kastrolku, rozmixujeme, přidáme chilli omáčku, šlehačku a krátce provaříme. Je-li moc hustá, přidáme ještě trochu šlehačky.
Ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Krok 6: Jako příloha může být rýže, brambory nebo i bramborový salát.

Zveřejněno 7. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená vepřová kýta na zelenině a slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m4WO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená vepřová kýta na zelenině a slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m4WO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Krásné aranžmá chutné dobroty<3:-K

Anna Kocikova: Moc děkuji Aničko:-K:-K:-)

že jsem tak zdrzlá, ale co to je,:-? jako příloha , vypadá to totiž báječně , ale neumím to identifikovat ?

Veronika.Hrozna: To je bramborový salát, nebylo to jako součást k psanému receptu. Jen jsem poznamenala, že je možné použít i bramborový salát jako přílohu.:-):-)

Eja57: Moc děkuji, :-K:-K A ano, máš pravdu, bez PH se také dá, jak píšeš velice pomalu péct v troubě, ale tam se musí podlévat a hlídat to.

:-KNa první kouknutí mě překvapila růžová barva masa a způsob porcování po vlákně. Ale moc hezky to vypadá a nakonec jíme příborem, tak je maso čím překrojit. V každém případě o víkendu budu realizovat. Kýtu jsem zrovna dnes koupila, tak ji prosolím, aby byla tak růžová jako na fotu. Opět :yes::yes:

Veronika.Hrozna: :-D:-D:-D Verunko, nemám čuníka :-D:-D bohužel ;-)

Zobrazit 5 starších odpovědí

Krása jako vždycky:yes: Jen prosím nějak do textu ten PH, je tam, že dáme do hrnce na na low 9 hodin....varianta pro nemajitele PH jistě pomalé pečení v troubě....:-K

Ty jsi neskutečná! Krásně to vypadá <3:yes:

Jana Dorazinová-Remková: Mc děkuji Jani :-K:-K

Tématické fráze:
vepřová kýta, vepřová kýta recepty, pečená vepřová kýta, vepřová kýta na zelenině, vepřová kýta recept, pečená vepřová kýta v troubě, vepřová kýta v troubě, recepty z vepřové kýty, pečená vepřová kýta se zeleninou, vepřová kýta pečená, vepřová kýta na zelenině recepty, recepty vepřová kýta pečená, pecena kyta, recept na vepřovou kýtu, recept pečená vepřová kýta, vepřová kyta.recept, recepty vepřová kýta, kyta vepřová recepty, vepřová kýta pečená v troubě, recept z vepřové kýty

Suroviny:
kýta vepřová, slanina, klobása pikantní, kapie, listy kapustové, cibule šalotka, mrkev, celer, brambory, cibulka jarní, česnek, pepř červený, vývar, omáčka chilli sladká, šlehačka

Přidat fotografie receptu