Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Petrželková omáčka s květákem

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 045 kJ /
489 kcal
Bílkoviny8,85 g
Tuky44,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 143 mg
Sodík 101 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy12,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě na skus. Vývar uchováme. Na másle zpěníme nakrájenou šalotku, přidáme mouku a uděláme jíšku. Krok 2: Jíšku zalijeme mlékem a částí vývaru z květáku. Omáčku povaříme s občasným mícháním cca 20 minut. Do omáčky přidáme nasekanou petrželku, sůl a pepř. Krok 3: Omáčku je dobré promixovat, je hladká a petrželka se zjemní. Nakonec přidáme kousky květáku a společně krátce povaříme. Hustotu upravíme vývarem. Krok 4: Kdo chce, přidá smetanu podle chuti. Omáčka je velice jemná. Dochutíme ji ještě pepřem, měl by tam být malinko cítit. Podáváme s brambory.

Zveřejněno 8. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Petrželková omáčka s květákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QErl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Petrželková omáčka s květákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QErl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Moc dobrá omáčka :yes::yes::yes:

BronislavaP: Já moc děkuji..:-K:-K

Hmm, to musím vyzkoušet :-) :yes:

To může být dobrý :-K hned ukládám :yes:

:yes::-K:yes:

Tématické fráze:
petrželková omáčka, květák recepty, petrželková omáčka recept, květák recept, květákové recepty, omáčky recepty, květak v omačce, imacka s kvetakem, květák v omáčka recept, omáčky kvetak recept, květák z holandskou omáčkou, recepty kvetak, květák na smetaně, petrželková omáčka z vývaru, recept petrželková omáčka, křenová omáčka s květákem

Suroviny:
květák, cibule šalotka, máslo, mouka hladká, mléko, smetana, petrželka hladkolistá, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu