Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pajšl - nepajšl

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 692 kJ /
1 360 kcal
Bílkoviny205,00 g
Tuky49,95 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 2,76 g
Sodík 1,02 g
Sůl2,53 g
Sacharidy21,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné skelety, drůbeží játra, srdce a žaludky dáme vařit s novým kořením, bobkovým listem a pepřem do slané vody. Krok 2: Zvlášť dáme vařit na kostičky nakrájenou mrkev. Krok 3: Maso obereme z kostí, vnitřnosti nakrájíme. Krok 4: Zahustíme např světlou hotovou jíškou, přidáme kyšku a dochutíme octem a solí.

Zveřejněno 9. 11. 2018

Poznámka autora clupmi

Pajšl jsou vlastně plíce. Plíčky na smetaně bylo relativně často vařené jídlo ve školních i závodních jídelnách. Kolega tomu říkal "hubka" a nejedl to. Dnes se plíce nedostanou koupit. Asi to zakázala EU. Mamka dělávala "pajšl" z vnitřností králíka (někdy navíc s těmi bočními blánami a hřbetem). Králíky sice v Kauflandu mají, ale jsou to takoví "chcípáčci" a za nekřesťanské peníze. Tak jsme si našli náhradní řešení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pajšl - nepajšl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YPDK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pajšl - nepajšl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YPDK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Mozna zadelavane drubezi droby polevkove konzistence, ten knedlik mi tam nejak nepasuje :-O

Jo:yes: Dovedu si z toho představit docela luxusní jídlo - játra bych osmahla zvlášť a přidala až do hotového, mrkev bych naopak vařila v základu a nakrájela jen na kolečka....rozhodně vyzkouším a pošlu foto....
Pajšl od mé babičky byla naprostá delikatesa.....:yes:

Eja57: Děkuji za komentář a těším se na fotku. :-K

Tak, správně napsáno-pajšl, nepajšl, protože to fakt pajšl není. Nicméně super nápad na zpracování drobů. Já bych to možná ještě pak pomlela. Líbí se mi to ;-):yes: Jo a játra bych asi vynechala.

<3<3<3.

Jana Dorazinová-Remková: Práve kuracia pečeň tam vytvára "pľúckovú" chuť. Verte mi, práve sme dojedli.


bofinka: V Maďarsku sme si dali držkový guláš a podávali ho cestovinou. ;-(;-(;-(. Možno by ste mali rovnaký pocit ako ja, keby vám dali pľúcka na smotane s ryžou:-D:-D:-D

Tématické fráze:
pajšl z králíka, pajšl od babičky, pajšl recept, pajšl, recept na pajšl, králičí pajšl, pajšl drůbežích, drůbeží pajšl, pajšl z drobů, králík pajšl, pajšl z králíka recept, pajšl drubežih, plíčky z králíka, recept na pajšl z králíka, recept na kraličí pajšl, recepty pajsl z králíka, recepty pajšl, pajsl z jatry, drubeží pajšl na smetaně, kuřeci pajšl z drobů

Suroviny:
skelet kuřecí, játra drůbeží, srdce drůbeží, žalůdky drůbeží, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, mrkev, jíška, kyška, ocet, sůl

Přidat fotografie receptu