Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brazírovaná hovězí líčka s batátovým pyré

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 210 min

210 min (210 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 557 kJ /
3 001 kcal
Bílkoviny239,68 g
Tuky161,28 g
Vláknina36,20 g
Cholesterol 776 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,28 g
Sacharidy53,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrnec rozehřejte. Líčka omyjte a zbavte největších šlach. Osolte je a opepřete. Do hrnce vlijte olej, vložte postupně líčka a zprudka je opečte ze všech stran dohněda. Krok 2: Mezitím oloupejte mrkev, celer, petržel a cibuli. Kořenovou zeleninu nakrájejte nahrubo, cibuli najemno. Opečené maso vyjměte, do volného hrnce vsypte zeleninu a restujte ji, až zkaramelizuje. Cibuli přisypte, až bude zelenina skoro měkká, zhruba po 5–7 minutách. Opečte ji dozlatova, vmíchejte protlak, vlijte víno a nechte ho odpařit.
Troubu předehřejte na 130 °C. Krok 3: Do hrnce vraťte maso, zalijte vývarem tak, aby bylo ponořené a vařte zhruba 3 minuty. Seškrábněte výpečky, přiklopte a vložte do předehřáté trouby. Pečte zhruba 3 hodiny doměkka. Krok 4: Mezitím připravte pyré. Batáty omyjte, oloupejte a nakrájejte na stejně velké kostky. Uvařte je v osolené vodě doměkka, zhruba 15 minut. Slijte a hrncem zatřeste, aby se vypařila zbylá voda. V rendlíku rozehřejte máslo. Vlijte ho k batátům, osolte a rozmixujte na hladké pyré. Podle potřeby ho můžete zjemnit ohřátou smetanou. Krok 5: Měkká líčka vyjměte a uložte na talíři do vyhřáté (vypnuté trouby). Omáčku přeceďte do hrnce a zahřívejte ji k varu. Svařte na požadovanou hustotu, případně ji zřeďte vývarem a vmíchejte do ní kostičky másla.
Na talíř naservírujte pyré, kolem umístěte líčka a přelijte omáčkou. Posypte nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 9. 11. 2018

Poznámka autora Jurgen.k

(Recept je od Ivany Jindřichové z kuchařky Cat & Cook).

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brazírovaná hovězí líčka s batátovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5GoB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brazírovaná hovězí líčka s batátovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5GoB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Mňam..to bude dobrota..jen na líčka už jsem straašně dlouho nenarazila...:-K:yes::yes::yes:

Oskeruska: Děkuji ;-):-8 ač to je převzatý recept, tak je velmi povedený a pro mě zase něco nového a výborného :-)

Tématické fráze:
bataty pyre, batátové pyré, hovezi líčka recept, recepty s batáty pyré, líčka v batáty, batáty recept pyre, pyré z batátů, hovězí na houbách pyré, batáty pyré recepty

Suroviny:
líčka hovězí, mrkev, celer, petržel, cibule, protlak rajčatový, víno červené suché, vývar masový, olej, máslo, pepř, batáty, máslo, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu