Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mont Blanc - dezert z jedlých kaštanů

Jedlé kaštany nejsou u nás zrovna tradiční surovinou, o to víc vás však jistě překvapí svojí chutí. Kaštany povaříme s vanilkou, kakaem a rumem. Krémem pak plníme sklenice a zdobíme šlehačkou a čokoládou.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 232 kJ /
1 250 kcal
Bílkoviny27,53 g
Tuky16,83 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 133 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy223,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kaštany asi 10 minut povaříme a nastrouháme. Zalijeme mlékem, přidáme vnitřek vanilky
a vaříme 20 minut. Krok 2: Přidáme cukr, rum, kakao a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Krok 3: Naplníme 4 malé skleničky. Necháme 2 hodiny v ledničce uležet, pak ozdobíme ušlehanou šlehačkou a posypeme čokoládou.

Zveřejněno 10. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mont Blanc - dezert z jedlých kaštanů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v4Mm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mont Blanc - dezert z jedlých kaštanů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v4Mm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Óó, dala bych si, ale jedlé kaštany jsem možná zatím jen viděla, nezkoušela jsem :-)

Jooo, to je mlsanda<3 :yes:

Tématické fráze:
recept na dezert s kaštanama, jedlé kaštany recepty, dezert z z ledových kaštanů, vyloupane jedle kastany recepty, recept na jedlé kaštany, dezert monblank, dezert s ledovymi kastany, moucnik jedle kastany, ledové kaštany dezert, babovka z jedlich kaštanu, dezert z pečených kaštanu, babovka s jedlych kastanu

Suroviny:
kaštan jedlý, mléko, cukr, kakao, rum, lusk vanilkový, šlehačka, čokoláda

Přidat fotografie receptu