Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka s kedlubnou

Tradiční zelňačka z kysaného zelí je plná vitamínů a chuti. V zelňačce nesmí chybět pokrájená klobása, místo brambor můžeme použít kedluben, nepoznáte rozdíl. Polévku zahustíme smetanou, bude tak vhodná i pro celiaky.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 899 kJ /
454 kcal
Bílkoviny10,68 g
Tuky30,98 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 1,68 g
Sůl4,28 g
Sacharidy27,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Klobásu nakrájíme na kolečka. Kysané zelí překrájíme a dáme je vařit do hrnce s osolenou vodou a bobkovým listem. Opepříme a přidáme klobásu. Krok 2: Kedluben oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit zvlášť do osolené vody doměkka. Krok 3: Zhruba po 15 minutách vaření zelí vlijeme smetanu a přidáme uvařené kedlubny.

TIP: Nejlepší zelňačka z hlávkového zelí

Zveřejněno 24. 11. 2018

Poznámka autorky JanaDorazinova

Pro všechny, kteří z jakéhokoliv důvodu nepoužívají mouku. Smetana polévku dobře zahustí. V konečném výsledku nepoznáme, že kedluben není brambor.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka s kedlubnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5GGx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka s kedlubnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5GGx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Zelňačku miluju a kedlubny mám také moc ráda, takže pro mne je to zajímavá kombinace. Určitě by mi to chutnalo.:yes:

Dievcata Zelnacku s karelabom ,som uz varila a bola vyborna:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

popoluska340: to jsem moc ráda :-8

Janka, ručím za to, že ja by som varený kaleráb od zemiaku rozoznala bezpečne už na lyžici. :-D:-D:-D Ale to je môj problém. :-D:-D:-D Zahrala by som sa na Popolušku a bolo by to. :-D:-D

tejaja: :-D a víš, že jsem o tom byla taky přesvědčená?:-D. No, každopádně, polévku to nekazí, lepší, než třeba cuketa ;-)

Tématické fráze:
zelnačka z kedluben, zelňačka

Suroviny:
zelí kysané, klobása maďarská, bobkový list, paprika sušená sladká, kedlubna, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu