Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené plněné bramborové koblížky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 461 kJ /
1 305 kcal
Bílkoviny40,99 g
Tuky114,57 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 421 mg
Sodík 3,07 g
Sůl7,41 g
Sacharidy24,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzenou slaninu a maso, cibuli a kapii nakrájíme na kostečky. Z růžičkové kapusty odstraníme vrchní listy, dáme na pár minut povařit do osolené vody a přendáme do misky se studenou vodou. Krok 2: Na trošce oleje osmažíme cibuli, přidáme slaninu a maso ještě chvilku opékáme, než se rozvoní, přidáme kapii, osolíme a opepříme.
Hotovou směs necháme vychladnout. Krok 3: Bramborovou kaši umícháme s vajíčkem, petrželkou a moukou do hladkého těsta s konsistencí jak na bramborové knedlíky.
Dle potřeby dosolíme a opepříme. Krok 4: Těsto můžeme rozválet na ½ cm plát (je třeba podsypávat moukou) vykrájet kolečka, naplnit náplní, vložit jednu kapustičku, uzavřít a vytvarovat jak koblížky. Nebo lžící přímo z těsta odebírat kousky a v dlani naplnit a uzavřít. Krok 5: Naplněné koblížky smažíme zvolna, dokud nejsou krásně zlaté. Krok 6: Hotové servírujeme se zeleninou či salátem.

Zveřejněno 27. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené plněné bramborové koblížky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g4o9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené plněné bramborové koblížky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g4o9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recept na smažené bramborové placky plněné, plněné bramborové placky, plněmé koblížky

Suroviny:
kaše bramborová, vejce, kurkuma, mouka polohrubá, sůl, pepř, petrželka, slanina uzená, maso uzené, cibule, kapie, kapusta růžičková, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu