Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina praženka s drobením

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 227 kJ /
293 kcal
Bílkoviny4,53 g
Tuky17,56 g
Vláknina6,71 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy26,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle opražíme kolečka mrkve a pórku, kousky celeru a plátky česneku. Krok 2: Osolíme, opepříme, okmínujeme a zasypeme hladkou moukou. Krok 3: Řádně promícháme a zalijeme vývarem. Krok 4: Vaříme do změknutí zeleniny a poté vsypeme již uvařené drobení a čerstvou pažitku a ještě krátce provaříme.

Zveřejněno 11. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina praženka s drobením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lZM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina praženka s drobením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lZM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Jednoduchá,rychlá,chutná.....

Dnes jsem si tuto polévka našla v receptech, uvařila a jelikož to tu moc voní, tak jsem si již musela nalít:-p je moc dobrá. Posílám bodíčka;-)

Bibi, od "polévkové královny" to zvlášť potěší!:-8 Děkuji!:-K

dzungila: zase jedna báječná polévka, která mi nějak unikla, je štěstí, že jsou náhodné recepty:-p;-) dávám ti 13.bod:yes:

Výborná polívečka, moc nám chutnala...

valeria - doporučuji dávat jíšku do polévky vychlazenou,pak se krásně rozvaří a nejsou žádné hrudky :-))

Paní, co jste tam vlastně \"pražila\"? To co jste nám popsala bylo zasmažení zeleniny! Polévky Praženky se připravují z nasucho upražené a následne povařené krupice!

Dnešní polévečka super!!!!:-pNeměla jsem doma celer,tak jsem dala celerovou nať :yes:

Jo, zakecaly jsme se a já zapoměla na plus a ta polívka fakt vypadá moc dobře:-p:yes: Napravuji!!

Dzungilo:-)krásně jedlá fotečka:-p.Dělám stejnou pro dvojčata,jen místo mouky používám dětskou krupičku;-).Za známou chuť i za mlsné pohledy mých dětí na fotku tvé polévky posílám boďku:-).

Ovšem polévku jsme zakecaly...:-8:-D Vypadá krásně, skutečně jako od babičky. A fotky jsou jako živé, do té první bych hned vnořila lžíci...:-p Já vím, že už tam je, ale myslím tu svoji...;-)

valeria, pri zápražke vždy platí : teplé - studené. Takže tú opraženú múku vždy zaliať studenou tekutinou ( voda, mlieko ) a miešať.;-)

Souhlasím s ostatníma holkama. Chce to jenom pečlivě promíchat. Ta metlička ti pomůže.;-) Hodně zdaru!:-)

Valeria, hrudky se vždycky nakonec rozvaří, jen buď trpělivá a míchej ;-). Důležité je přidávat jen studenou tekutinu (vodu, vývar, vodu...) a míchat. A ta metla, kterou radí Jana, také není k zahození...:-) Dřív jsem také zmatkovala, cedila hrudky, ale pak jsem si jich přestala všímat a ony zmizely...

valeria, poradím ti, co mi kdysi poradil syn. není to tak složité;-). Kup si metličku na šlehání, určitě víš, jak vypadá, taková ta drátěná a rozšleháš všechno, to ti garantuji;-)

Tématické fráze:
polévka praženka, polévka s drobením, praženka, zeleninová polévka s drobením, prazenka polevka, polívka s drobením, babičiny nudle, uzena polevka s drobenim, buchta s drobením, babičina praženka, babiciny polevky, hovězí polévka s drobením, drobení do polévky, polévka z drobením, praženky, prazenka recept, polévky s drobenim, polivka z drobenim, babičiny recepty pro ženy, drobeni do polivky

Suroviny:
mrkev, celer, pórek, česnek, máslo, mouka hladká, kmín drcený, sůl, pepř, vývar zeleninový, drobení, pažitka

Přidat fotografie receptu