Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrý medovník

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 80 minut, nechat do druhého dne proležet

80 minut, nechat do druhého dne proležet

Suroviny

Porce: 15 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 059 kJ /
4 794 kcal
Bílkoviny100,86 g
Tuky95,32 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 3,83 g
Sůl1,22 g
Sacharidy843,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve ustřihneme 4 díly pečícího papíru o 1 cm menší na délku i šířku než plech, na kterém budeme obrácenou stranou péct, aby šel upečený plát lehce stáhnout z plechu . Krok 2: Dáme do hrnku vařit vodu. Do plechové misky dáme vejce, med, Heru, moučkový cukr a sodu a mixérem šleháme vše do hustého krému. Ve druhé míse promícháme mouku s perníkovým kořením, ještě horký krém na ní vylejeme a rychle promícháme těsto, které rozdělíme na 4 díly na pečící papíry. Přikryjeme je hrníčky, aby nevychladly, protože s teplým těstem se lépe pracuje. Zapneme troubu na 170°C a co nejrychleji pláty vyválíme na velikost pečícího papíru. Když jsou pláty vyválené, dáme je vždy doprostřed trouby asi tak na 7 minut do zlatova upéct. Krok 3: Na krém uvaříme z mléka, mouky a vanilkového cukru hustou kaši a dáme jí vychladnout. Heru, moučkový cukr a rum vyšleháme do hustého krému, po kouskách přidáváme studenou kaši a šleháme, až máme nadýchaný krém. Krok 4: Na plech dáme první upečený plát, potřeme ho krémem, položíme druhý plát a tak pokračujeme. Poslední čtvrtý plát potřeme a posypeme nastrouhanou čokoládou, přikryjeme folií, dáme menší pekáček navrch, do něj závaží a dáme do druhého dne proležet do lednice. Kdo chce mít na vrchu nastrouhaný perník, musí dát stranou kousek těsta a spolu s pláty jej upéct a nastrouhat.

Zveřejněno 2. 12. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrý medovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2BMP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrý medovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2BMP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
medovník recept, medovník na plech, recept na medovník, medovník recept na plech, medovnik bez vajec, dobrý medonik, jak upect medove pláty, rychlý medovník na plech, recept medovník

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, soda jedlá, tuk hera, med, mouka hladká, koření do perníku, tuk hera, cukr moučkový, cukr vanilkový, rum, mléko, mouka hladká, čokoláda na vaření

Přidat fotografie receptu